• Mi a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        22 éves lány vagyok. 4 évig szedtem a Yadine fogamzásgátlót és 2009. áprilisától abbahagytam a tabletta szedését. Májusban csináltattam egy vérképet, amely teljesen jó eredmnyű lett. Az utolsó menszesz időpontja október 16.-a. Azóta teljesen megszűnt a menstruációm. Novembertől védekezés nélkül élek nemi életet. Terhességre utaló jelek jelentkeztek decemberben(hányinger, duzzadt mellek, szagokra való érzékenység, haspuffadás) ( már örült a család is). Vettem tesztet, ami negatív lett. Január 7.-én elmentem nőgyógyászhoz, ahol megvizsgáltak. Azt mondta az orvos, hogy terhességet nem tapint, csinált még rákszűrést. Hozzáfűzte, hogy ha a rákszűrés leletéig nem jelentkezik a menszesz peteérést serkentő gyógyszert fog felírni. A leletig nem jött meg a menszeszem,  és csak a leletemért mentem el az orvoshoz  mert nem akarok gyógyszert szedni, ugyanis a családban (párom részéről) szedett egy nő peteérést serkentőt és hármas ikrei születtek. A lelet alapján megállapították, hogy a méhfal hártyájának leválásáról van szó, amely lehet kisebb gyulladás vagy hormonszint felborulás miatt.Továbbá a HPV vizsgálatot jelölték meg. Ez ügyben nem kaptam semmilyen információt. Klion-D 100 hüvelytablettát kaptam, amely a tájékoztató szerint fertőzés miatt kell szedni 10 napig. Kontrollra 3 hónap múlva kell visszamennem. Aggódom, hogy ha bejelölték a HPV-t akkor a 3 hónap nem lesz késő már a betegség megállításához. A következő napokban tervezem, hogy elmegyek a házi orvoshoz és egy teljeskörű vérvételre való beutalót kérek. Nem tudom mi a teendő ezügyben még.

        Várom mielőbbi válaszát.

         

        Üdvözlettel

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció kimaradása témában

        Kedves Hölgyem!

        A peteérést serkenő gyógyszerre akkor van szükség, ha egy nőnek nincs peteérése. Önnek valószínű, most nem volt peteérése, és emiatt nem volt vérzése sem. Az, hogy gyulladás van a hüvelyben, egyáltalán nem olyan nagy tragédia, használja a gyógyszert, várhatóan rendben lesz az eredménye. A HPV-t ilyenkor biztonságképp jelölik be a kérőlapon. Amikor visszament a leletért, akkor szükség esetén a HPV vizsgálatot le lehet venni, de ha a citológia nem kóros, akkor egyrészt nem szükséges ellenőrizni, másrészt nem kell aggódnia miatta, mert a nők több, mint 90 %-a átesik a HPV fertőzésen, ez még nem jelent semmit.

        A menses viszont rendezni kellene, és hormonvizsgálatot kellene csinálni, hogy kiderüljön, miért nem jön meg. Még a prolaktin szint is lehet magas, ha emlőduzzanat jelentkezett, viszont nem terhes, de ez csak egy lehetőség.

         


        Kérdés: 2010-01-31 19:39:03; Megválaszolva: 2010. január 31., 19:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció