• Pszihés-e a menseszem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy kedves kis fiatal lány ír most az én címemről, mert ő nagyon szégyenlős, és teljes diszkréciót szeretne a családjával is.
        Átadom neki a helyem és leírja problémáját.



        Én egy 18 éves lány vagyok. A mai világban tudom furcsa, de még szűz lány. Középfokú iskolában járok. Amikor szeptemberben elkezdődik az iskola, (már most második éve) elmarad a menstruációm, ami egyébként 14 éves koromban jelentkezett először. Ez az állapot kitart sajnos a tanév végéig. Nyáron rendeződik a dolog, és minden hónapban rendszeresen időben megjön. Mivel még szűz vagyok, félek az anális vizsgálattól. nem tudom, mi lehet a gond. Kérem segítsen!

        Várom mielőbbi megnyugtató válaszát.
        Tisztelettel egy fiatal lány.

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció kimaradása témában

        Kedves Fiatal Lány!

        Egyrészt semmi furcsa sincs abban, hogy még szűz vagy, sőt! Igenis legyél erre büszke. Ez természetes dolog, nem kell aggódnod.

        A másik, hogy lehet, hogy pszichés oka van a menses elmaradásának, hiszen ennyire pontosan a tanévhez lehet kötni, de akkor sem normális, és bizony nem lehet "szó nélkül hagyni". Megértem, hogy félsz a vizsgálattól, és akkor most megnyugtatlak. Nem kezdik azzal szűz lányoknál, hogy meg akarják vizsgálni őket, hiszen ma már első körben az UH-al tudnak megfelelően tájékozódni, és vérvétellel lehet a hormonszinteket ellenőrizni. Ami talán kicsit megnyugtatóbb lehet, ha gyermeknőgyógyászati szakrendelésre mész el, ott talán kicsit könnyebb lesz, bár 18 éves korig van gyermeknőgyógyászat, de 18 évesen is fogadnak, sőt, ha megtalálod a tökéletes orvosodat, akihez a későbbiekben is jársz, akkor továbbra is ide fogsz járni.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-31 16:06:55; Megválaszolva: 2010. január 31., 16:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: