• Terhességi tesztben mennyire lehet megbízni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Ez lehet egy buta kérdés, de azért felteszem… A Terhességi teszt biztosat mutat? Ez mennyi százalék (100%-ot mutathat-e)? Érdekel nagyon ez a dolog... A tesztet Jan. 21.-én (reggel, 1. vizelet) készítettem el. Hál’Istennek NEGATÍV lett! Nincs kételyem, hogy rossz, mert a leírás szerint végeztem el a tesztet. S nincs terhességre utaló jel. (nem feszül a mellem, nincs hányingerem, nem hánytam, nem émelygek...stb.) Igaz, a terhességi teszt elkészítése után 2napig hányingerem volt (aznap és másnap), de nem hánytam. Lehetséges, hogy bedumáltam az agyamba ezt az egészet? Mielőtt még elkészítettem volna a tesztet 2nappal előtte, nőgyógyászhoz mentem(egyéb miatt), s ultrahangon nem látott semmit se. Nagyon nem szeretnék gyermeket, hiszen fiatal vagyok. S nem szeretném az abortuszt se megtapasztalni.:-// Egy mondatban: Mennyire lehet megbízni a tesztben? Köszönöm a válaszát: ANY Ui.: Előző levelemben már le írtam a teszt eredményét.

        WEBBeteg szakértő válasza a terhességi teszt témában

        Kedves Any!

        Csak nagyon, nagyon ritkán van olyan, hogy a teszt nem mutatja ki a terhességet, hiszen elvben minden műszer, teszt, bármi lehet hibás is. Az együttlét után kb. 14 nappal válik a terhességi teszt pozitívvá, ha teherbe esett. Én amit javaslok, hogy ha a menses rendellenes, vagy késik, akkor egy hét múlva egy teszt, mad még egy hét múlva még egy, ha továbbra sincs vérzés, majd orvos. Ennyi idő után ugyanis általában UH-on is látnák, ha valaki terhes. Tehát szerintem ne aggódjon, a teszt negatív, ráadásul nőgyógyásznál is volt. Bízzon meg a tesztben, nincs semmi panasza, ne aggódjon tovább, az elmondása szerint minden rendben van.:)

         


        Kérdés: 2010-01-31 15:54:43; Megválaszolva: 2010. január 31., 15:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mehszajsebem van b nagyságú 28eves nő vagyok, most vette le a doki a rakszurest, áprilisban járt le az egy év. Leecsetelte a sebet, de még mindig friss vér jön, kis mennyiségben. Ez normális? Vajon mehnyakrak tünete ez?mikroszkoppal nem látott...
        Tisztelt Doktor Ur! Verzeshez kapcsolodo panaszok miatt kerestem fel nogyogyaszt . A panaszok eros, nagyon darabos (valoban nagy darabokkal) verzes, valamint vizeleshez kapcsolodo (nagyon kellemetlen, surgeto, gyakori vizelesi inger, idonkent mikroszkopikus...