• Petefészek gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

         

        Jonapot Doktornő! Szeretnék tanácsot kérni..párhonapja voltam nögyogyásznál és ott ureaplasma baktériumot találtak és kaptam rá gyogyszert doxycylint és a páromnak is irattam ilyet, és most elmentem megint priváthoz és ott kenetett vett a doktorur erröl a baktériumrol és azt mondta hogy nincs már bennem a baktérium.De azt nem értem akkor miért van olyan fehér nyulos folyásom ha pisilek, de nem mindig föleg akkor ha peteérésem fele vagyok meg mikor megakar jönni a mestruáciom...Doktornö ez most lehet igy a jo, vagy talán más oka lehet, más baktérium, vagy petefészkemröl jöhet e ez? Mert van olyan hogy fájdogál a jobb oldali, 6éve volt egy csunya petefészek gyulladásom, de ez már rég volt.Doktornő maga szerint mi lehet ez? Ellöre is kösszönöm a vállaszát.

             
         

        Kedves Hölgyem!

        A kenet egyértelműen megmutatja, hogy jelen van-e egy kórokozó, vagy sem. Ha a lelet szerint nincs, akkor ne aggódjon e miatt. A nyúlósabb folyás normális is lehet, hiszen az természetes folyamat, hogy a ciklus során változik a hüvelynyálkahártya, tehát ez is rendben van. A másik, hogy a féloldali alhasi panaszokat ellenőrizni kell, ha UH.on nincs eltérés, akkor valószínű, hogy a korábbi kismedencei gyulladás miatt kialakult összenövés okozhatja a panaszokat.

         

        Jonapot Doktornő! Kösszönöm a válaszát...még annyit szeretnék kérdezni, hogy én mikor voltam doktorurnál akkor hüvelyultrahangot is csinált, mert mondtam neki, hogy szokott fájni a jobb oldali petefészkem, meg nyomni mintha nagyobb lenne, megnézte ultrahangon és azt mondta a méhem is jo, nincs vele baj, meg a petefészkem is jo, meg látszodott hogy peteérésem van, mert pont akkor mentem el....nemtudom hogy tényleg látszik e...ezen a ultrahangon meglehet nézni hogy van e baj a petefészkemnél? Vagy milyen vizsgálatra kell elmennem? hogy kiderüljön, hogy esetleg összenövés legyen..az összenövés az most az, hogy petefészkem elvan dugulva? Sajnos Doktorő ezekhez nem értek.Kösszönöm a segitségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a alhasi fájdalom témában

        Kedves Hölgyem!

        Semmi oka aggodalomra, az eddig leírt leletek szerint a peteérést érzi meg. Jó tudni, hogy UH-on bizony látszódik, amikor érik a tüsző, hiszen a 2-2, 5 cm-re is megnőhet, és vannak olyan nők, akik a peteérést enyhe, szúró-nyomó fájdalomként is érzékelik 1-2 napig. Ilyenkor megváltozik a hüvelyi váladékozás is. Tehát mivel az UH is, és a tenyésztés is negatív, ne izguljon, valószínűleg csak érzékenyebb a ciklusos változásokra. Próbálja meg számolni a ciklusnapokat, és bejelölni, hogy mikor érzi a fájdalmat, mikor van a bővebb folyás, esetleg még a reggeli ágyban mért hőt is beírhatja, és valószínűleg szépen fogja látni majd a peteérést. Ha így összeillenek a panaszok, akkor tényleg ne izguljon.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-01-31 15:47:15; Megválaszolva: 2010. január 31., 15:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: