• Gyulladás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktor úr úr/nő nem válaszoltak a kérdésemre én nem a torokfájásról kérdeztem hanem meg szeretném tudni mi az oka a visszatérő hüvelygyuladásomnak sok orvosnál jártam már sok  gyogyszer  kaptam 1 hétig használt és aztán megint újrakezdödött félek attól hogy esetleg tovább terjedt a gyulladás és megfertötze a petefészkemet. kérem segítsenek.köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

        Kedves Hölgyem!

        Valószínűleg volt egy kis zavar a rendszerünkben, elnézését kérjük, hogy nem a helyes választ kapta meg.

        Ahhoz, hogy a hüvelyfertőzés gyógyulásáshoz többet tudjak hozzátenni, szükség lenne sokkal több részletre. Egyrészt az eddigi kezelésekre, az eredményekre, a vizsgálatokra, a pontos gyógyszernevekre, hiszen ennyisből nem tudom, hogy mi történt. Illetve részletesen le kellene írnia, hogy milyen tünetek, és panaszok vannak, voltak, és ezek hogyan változtak, mert ekkor lesz teljes a kép, hátha akkor tudok hasznos tanácsot adni Önnek. Fontos részlet lehet még a párkapcsolat, és a védekezés módja is.

        Ami egyébként nagyon fontos egy visszatérő hüvelyfertőzés kezelésében a normél flóra visszaállíása a kezeléseket követően, erről írok Önnek, hátha segít.

        A hüvelyzuhany, vagy irrigálás akkor segít, ha rendszeresen végzi, de hetente max. 2x. Tejsavas öblítőfolyadékra lesz szüksége, a fertőtlenítőket (pl. jód) el kell felejteni, mert a normál flórát is tönkreteszi, és akkor ugyanott lesz, mint ahol elkezdte. Az irrigálást mindig kövesse olyan hüvelykúp, amiben lactobacillusok vannak, pl. a Gynoflor, amit receptre lehet kapni, háziorvos is felírhatja. Így a savas pH mellé jönnek a "jó" bacillusok, és a normál flóra megerősödhet. A készüléket pedig minden héten fertőtleníteni kell, hogy ne vigyen vissza vele fertőzést.

         


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-01-30 15:41:14; Megválaszolva: 2010. január 30., 15:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: