Visszafertőződés?

Tisztelt doktor úr, 3 éve spirált használok, új párommal mégis óvszerrel (is)védekeztünk. Egyik alkalommal tavaly nyáron bennem maradt az óvszer, a párom nem vette észre, és két (! ) héttel később a menstruációmmal távozott. Utána kaptam gyógyszert, kúpot, és rendbe jöttem. Látszólag. Ugyanis azóta rendszeresen begyulladok. 1 hónapja már egyáltalán nem élünk nemi életet, mert akkor mindig rosszabb. Enyhe égő, viszkető érzés a hüvelyben, semmi kóros folyás. Most szombaton Gynoxin 600-as hüvelykúpot használtam, 3napig semmi bajom nem volt, de ma reggel megint úgy keltem, azzal a kellemetlen diszkomfort érzéssel, hogy valami nem stimmel belül. Kérem segítsen! Voltam kenetvizsgálaton, P2-es a rákszűrésem, vegyes baktérium lett a kenetvizsgálat eredménye. Mostanában merült fel bennem, hogy a spirálnak van a jelzőfonala, esetleg lehetséges, hogy azon megtelepedtek a kórókozok a nyári balesettől, és folyamatosan visszafertőződöm onnan? Ha igen mit lehet tenni? Vetessem le? Válaszát előre is köszönöm, Mandala

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a hüvelyfertőzés témában

Kedves Mandala!

Egyrészt a sorozatosan visszatérő fertőzés miatt tenyésztéses vizsgálatot kellene csinálni, másrész előfordulhat, hogy felszálló fertőzés alakult ki, és valóban a spirél tartja fent a fertőzést. Emiatt mérlegelendő az eszköz eltávolítása, de persze ez függ a tünetektől is. Mindenképpen hosszabb távú kezelésre lenne szükség, és nagyon sokat segítene, ha a normál flórát is megpróbálnák helyreállítani a Gynoflor nevű hüvelykúppal, amiben lactobacillusok vannak.

 

Kérdés: 2010. január 22., 18:09; Megválaszolva: 2010. január 22., 18:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele