Hormonrendszer

Kedves Válaszadó!

Egy 47 éves nő vagyok, aki már 16 éves kora óta küzd az arcán lévő erős szőrzettel.Fiatalabb koromban jártam orvosoknál, de nem igazán tettek semmit abban érdekében, hogy a szörzetem helyre álljon. Az évek során próbálkoztam végleges szőrtelenítéssel is, ami lecsökentette a szőrszálak mennyiségét. A csoda viszont elmúlt és most ismét minden hajnalban szedegetnem kell őket. A menstruációm még rendszeresen jelen van tehát nem vagyok a menopausában. A kérdésem az lenne, hogy ha elkezdeném szedni a Diane35 vagy a Cipromyx nevű gyógyszerkészítményeket, akkor származhat-e belőle komolyabb problémám? Előre is köszönöm a válaszát!

Dr. Boros Miklós válasza fokozott szőrnövekedés témában

Kedves Hölgyem!

Amit csinálni kellene, hogy vérvétellel ellenőrzik a hormonszinteket, hogy közelebb kerüljenek az okokhoz. Mivel csak az arcon van erősebb szőrnövekedés, így egyáltalán nem biztos, hogy hormonális oka van a fokozott arcszőrzetnek, és éppen ezért a gyógyszer sem biztos, hogy segítene. Ami viszont nagyon fontos, hogy ebben az életkorban semmiképpen sem ajánlom, hogy fogamzásgátlót kezdjen szedni. Nem írja, hogy mikor történt a végleges (ami tulajdonképpen csak tartós, de nem végleges) szőrtelenítés, mert az utóbbi években új készülékek is kerültek forgalomba, talán egy másik jobban beválna.

 

Kérdés: 2010. január 20., 18:18; Megválaszolva: 2010. január 20., 18:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
túlzott szőrösödés
Tisztelt Webdoktorok! 25 éves nő vagyok. A probléma a túlzott szőrnövekedés, méghozzá férfias fekete, hosszú szőrzet növekedése az áll alatti...
Szőrösödés
Kedves Doktor Nő! Érdekelne Ön szerint hormonzavar áll a tulzott szörösségem háterében vagy csak alkat,? fekete hajam van, kreol bőr és...
Túlzott szőrnövekedés
Kedves Doktor Nő/Úr! Én egy 15 éves lány vagyok és egy hete jött meg elösször a menzeszem. Azóta de elötte is jóval, észrevettem a mellkasomon...
Hormonok kiértékelése
Meddig tekinthető normálisnak a...