Hüvelyflóra gyengesége

Tisztelt Dr. Nő!

Először is nagyon boldog új évet kívánok Önnek!

Ismét a tanácsát kérném,

Az ünnepek előtt beszereztem minden "kelléket", amivel segíthetem a hüvelyflórám helyreállítását. Viszont lebetegedtem (4 napig voltam lázas és köhögtem) és újra antibiotikumot kellett szednem. Közben 3 naponta használtam az irrigátort és folyamatosan a Gynoflor-t. Úgy éreztem használt, de pár napja próbáltunk szeretkezni a férjemmel és nagyon fájdalmas volt. Azóta kiirattam még egy adag Gynoflort-t, amiből elhasználtam 4 tablettát és nem érzek nagy javulást. A szeméremajkak egy picit meg vannak duzzadva és érzékenyek. Még a fehérnemű viselése is zavar egy kicsit, a szeméremajkak nem vörösek, de viszketnek. Hidrocortison krémmel kentem, az ideig-óráig elmúlasztotta a tüneteket.

Van esetleg ötlete, hogy most mi a baj? Tudok valamit még kipróbálni vagy forduljak ismét nőgyógyászhoz?

Segítségét előre is köszönöm,

Üdvözlettel.

Dr. Balogh Andrea válasza hüvelyfertőzés témában

Kedves Éva! Ilyenkor, ha panaszok vannak, a lehetséges megelőzési próbálkozás ellenére, mégis egy gombás fertőzésre gondolhatunk az antibiotikum hatása miatt. Sajnos vannak nők, akiknél ez nagyon könnyen kialakul., Amit meg lehet próbálni, nem a hydrocortison krém, hanem gombaellenes hüvelykúp, pl. a Gynoxin. Ebben új hatóanyag van, hátha megszűnnek a panaszok. A gyógyszer után egy hétig ne legyen irrigálás, és ezt kövesse a Gynoflor. Túl sokszor nem jó irrigálni, mert egyrészt irritáló lehet, másrészt a bevitt normál bacikat hamar kimossa. Én heti 2-nél többet nem szoktam javasolni, mert aki érzékeny, annak más panaszokat okozhat. A heti 1-nek elégnek kell lennie, és ha mégsem válik be, akkor inkább nőgyógyászati vizsgálat, szükség esetén egyéb (pl. tenyésztés) vizsgálat, és speciális gyógyszeres kezelésre kerülhet sor. Írjon, hogy segít-e a gyógyszer, és Boldog Új Évet kívánok én is!  

Megválaszolva: 2010. január 13.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Hüvelytabletta alkalmazása
Üdvözlöm! A mai napon az esedékes rákszűrésre jelentkeztem, panasz nélkül. Az orvos felírt Klion-D 100 (10 db) és Fluomizin (6 db) hüvelytablettákat folyásra....
Hüvelyi fertőzés?
Tisztelt Doktornő! Mit tudna addig ajánlani, ami legalább enyhíti a tüneteket? Ég, fáj és viszket a szeméremajkam, nagyon piros is, nincs folyásom. A...
Nem múló felfázás
Üdv! 2-3 hete gyakori vizelés,égő érzés, fájdalmas közösülés kínoz. Szedtem Ciprofloxacint és Tarividet is plusz CNS kúp kúra (nőgyógyász által). Szedtem...
Miért viszketek ilyenkor?
Jó napot! Szeretnék érdeklődni, hogy ez mitől lehet? 3 hete voltam nyilvános strandon, rá egy hétre elkaptam egy hüvelyi fertőzést, szedtem rá canesten...
Rózsaszín folyás
Üdvözlöm! Múlt hét szombati strandolásnak meg lett az eredménye; több, mint valószínű hüvelygomba. Vasárnap már fura érzés volt egésznap a vizelés, majd a...
Kellemetlen szagú menstruáció
Kedves Dr.Úr! volt egy felfázásom, és még nem jöttem rendbe teljesen, mire megjött 4nappal előbb a menstruációm., de a problémám az, h borzasztó szagú....