10 hónapja tartó, megmagyarázhatatlan fájdalom közösülés közben (2. )

Tisztelt Doktor Nő!


Először is szeretném megköszönni, hogy ilyen gyorsan válaszolt a levelemre!

Arra kért, hogy részletezzem jobban a panaszokat!

A panaszokról: A páromnak fájdalmai csak a hüvelyében, kifejezetten szex közben vannak. Az égető fájdalom feljebb keletkezik. Kb. 5 perc elteltével kezdődik, és folyamatosan erősödik. Semmit nem tudunk csinálni, hogy elmúljon, vagy abbamaradjon, nem segít semmi sem. Ha ekkor azonnal abbahagyjuk a szeretkezést, akkor viszonylag hamar, 1-2 óra múlva nagyjából elmúlik a fájdalom. De volt már arra is példa, hogy a párom megpróbált nem törődni vele, és nem hagytuk abba. Ekkor egész éjszaka fájt neki, és csak reggelre múlt el.
(A közösülést csak egyféleképpen képes élvezni, még pedig úgy, hogy ha én minél mélyebbre behatolok, és nem mozgatom ki-be, csak nagyon óvatosan kissé körkörösen. A ki-be húzogatástól még jobban fáj neki! )

A másik (kisebb) problémánk a tágulással van. Nem tudom, hogy ezzel kapcsolatos-e, de feltételezem, hogy összefügg a két dolog, mert nagyjából egy időben jelentkezett mind a két probléma. Amióta van ez a csípő, égető fájdalom, azóta a párom nagyon nehezen tud csak kitágulni, függetlenül az izgalmi állapotától és a nedvességétől. Elmondása szerint minden behatolás rosszabb, mint a szüzességének az elvesztése. És ez a tágulni nem akarás az, ami csupán két pózra szűkítette le a szexuális életünket (vagy ő, vagy én vagyok felül, de előbbinél ő még felülni sem tud.)

A gyógyszerekről: Az előző levelemben eltévesztettem, elnézést! Nem három, csak kettő kúrát csinált a párom. Mind a két alkalommal tarividet szedett. Ezt orvos ajánlotta neki. Először csak 6-7 napig. Az első kúra után egyetlen nap erejéig jelentős javulás látszott. Sem a csípő, égető érzés, sem pedig a tágulási bajok nm jelentkeztek. Aztán a következő együttlét alkalmával minden visszatért a ”megszokott” kerékvágásba. Az orvos azt javasolta, hogy szedje ugyanezt a gyógyszert, csak hosszabb ideig. Így is lett, mintegy 2-3 hét pihenő után 10 napig szedte a gyógyszert, de a várva várt hatás elmaradt, semmiféle javulás nem volt tapasztalható, még csak egyetlen nap vagy óra erejéig sem! És azóta is minden változatlan, talán annyi különbséggel, hogy már a reményt is szinte teljesen elvesztettük, hogy egyszer még normális szexuális életet élhetünk.

Gondolom, mondanom sem kell, hogy ez az egész mennyire megviseli a páromat, akinek kb. semmi önbecsülése sem maradt:S minden meghittnek induló együttlétünk sírással, és kiborulással végződik. Sajnos ő már teljesen belenyugodott és elfogadta, hogy nem lehet vele mit kezdeni. Én viszont nem akarom feladni, mert tudom, hogy 10 hónapja még semmi baja sem volt, és minden rendben volt, csak valami megváltozott, valami ”elromlott” és lennie kell megoldásnak, gyógymódnak!

Nagyon remélem, hogy a leírtakkal tudtam valamennyire segíteni a válaszadásban. Bízom benne, hogy tud majd valami hasznos tanáccsal szolgálni, ha más nem, ötlettel, hogy kihez forduljunk, mit lehetne még megpróbálni, esetleg másfajta, erősebb gyógyszert ajánlani.

A segítségéért továbbra is nagyon hálásak vagyunk:
Egy elkeseredett pár

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a vaginizmus témában

Kedves Elkeseredett Pár!

Van jó hírem is, talán kicsit fellélegezhetnek, mert a pontos leírás alapján majdnem biztosan tudom, mi lehet a baj. A kicsi rossz hír az, hogy nehezen lehet a problémát kezelni, és alaposan utána kell kérdezni nagyobb centrumokban, hogy megfelelő szakértőt találjanak, aki segíteni tud.

Úgy gondolom, hogy a probléma neve vaginizmus. (ha angolul tudnak, akkor vaginismus, vagy vaginism néven találnak több infomációt a neten) Amit tudni kell a problémáról, hogy jellegzetesen a hüvelybe történő behatolás során (akár egy tampon felhelyezése is provokálhatja) egy rendellenes reflex miatt az izmok erőteljesen összehúzódnak, ami fájdalommal jár. Ami fontos, hogy korábban már volt sikeres együttlét, így könnyebben kezelhető lesz a panasz.

Szexuálpszichológus, és nőgyógyász segítségére lesz szükségük.

 

Kérdés: 2009. december 19., 21:34; Megválaszolva: 2009. december 19., 21:34
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon