Hormonális probléma

Egy évvel ezelőtt lombikbébi programban vettem részt. Akkor kissé emelkedett progeszteron szintet diagnosztizáltak nálam. A lombik óta rendszertelen a ciklusom, van hogy 40 napos, van, hogy egy hónapban 2X is menstruálok 1-2 hét eltéréssel. Nem szedem már a Bromocriptint, mivel feladtuk a próbálkozást a teherbe eséssel. Lehet megint a magas prolaktin szint a bűnös? Vagy létezik hogy egy év alatt nem ürültek még ki teljesen a kapott hormonok a szervezetemből? Szedhetem a Bromocriptint megint, pontosabban meddig lehet szedni? Ez már így marad életem végéig? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel: Noémi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza rendszertelen vérzés témában

Kedves Noémi!

Nem tudom, mennyire volt a prolaktin szint emelkedett, de érdemes lenni egy endokrinológussal megnézetni, mert okozhatja a vérzészavart. Nem tűnik valószínűnek, hogy a lombik program befolyásolta volna a ciklust, hiszen megvolt már ekkor is probléma, viszont az idő múlásával ez változhat is. Magától ne kezdje el szedni a Bromokriptint, hiszen 1000 más dolog is okozhat rendszertelen vérzést, amit majd ki kell vizsgálni nőgyógyászaton.

Nem írja, miért adták fel a próbálkozást, eddig egy lombikon vannak túl? Szerintem érdemes lenne ezt a kérdést is átbeszélniük személyesen a nőgyógyásszal, mert bizony itt sem 100 %-os a siker, és többször is kell próbálkozni, míg sikeresek lesznek. Szerintem beszéljék át a dolgot, és vágjanak bele újra, egy év alatt talán ki tudtak kapcsolódni megfelelően.

 

Kérdés: 2009. december 11., 11:48; Megválaszolva: 2009. december 11., 11:48
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet