Félek

Tisztelt Doktor Nő! Már vagy 2 éve hüvelyfertőzésem van. Voltam már 5 nőgyógyásznál, körülbelül 5-6 fajta gyógyszert írtak fel. Egyszer kezeltek Trichomonas-szal, akkor Klion-D hüvelytablettát és szájon át szedhető tablettát írt fel a nőgyógyász, a többi vizsgálaton csak gomba ellenes hüvelykúpokat, krémeket, kapszulákat írtak fel, de egyik sem használt. Páromat szintén minden krémmel lett már kezelve és neki is felírtak Klion-D tablettát. Már nagyon kétségbe vagyok esve. Legutóbb ismét gombával kezeltek: Gyno Pevaryl 150g hüvelykúppal és Pevaryl krémmel. A kezelés sikertelen volt. Egyik nőgyógyász sem vett le kenetet, csak megnéztek és ennyi. Sárgás, eléggé folyós folyásom van. Szeméremtestem viszketni szokott, de csak esténként és nem annyira, csak egy picit, aztán abbamarad. 
Tudom, hogy így látatlanba nem tud diagnózist felállítani, sem receptet írni, de Ön mit gondol? Mi lehet a bajom? És mivel tudnám kezelni? Vényköteles gyógyszerekre lennék kíváncsi.
És a másik, hogy ugye még véletlenül sem lehet ez például Clamidia?!
Várom a válaszát. Előre is köszönöm.
Tisztelettel: egy aggógó hölgy

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a hüvelyfertőzés témában

Kedves Aggódó Hölgy!

Először is, próbáljon meg nem félni ennyire, igyekszem én is segíteni.

Az egyik legfontosabb dolog, hogy a folyamatos, visszatérő panaszokat több oldalról kell megközelíteni. Egyrészt tenyésztést kell venni, a nemi úton átvihető fertőzésekre is, és egyéb kórokozókra is. Ezt követően a leleteknek megfelelően kell kezelni, hiszen nem volt eddig túl nagy a választék, egyéb gyógyszerek, antibiotikumok is szóba jönnek, itt konkrét készítményt nem tudok írni, mert ez a leletektől függ. Ha pedig gomba jönne ki az eredményekből, akkor előfordulhat, hogy heteket át tartó kezelésre van szüksége, és ezért nem gyógyul meg, mert ez még nem történt meg.

Ilyenkor amit én gyakran használok első kezelésnek az a CNS kúp, vagy a Nystatinos kúp, ami gyógyszertári készítmény, ott keverik ki, és sok nőnek válik be, de persze ez sem jó mindenféle fertőzésre, viszont könnyen kiegészíthető szájon át szedhető készítményekkel.

Emellett ami fontos még, hogy egy-egy kezelést mindig a hüvelyflóra helyreállítása kövessen, amit az alábbiakban olvashat részletesebben.

Ha tudok még segíteni valamiben, akkor írjon bátran.

A hüvelyzuhany, vagy irrigálás akkor segít, ha rendszeresen végzi, de hetente max. 2x. Tejsavas öblítőfolyadékra lesz szüksége, a fertőtlenítőket (pl. jód) el kell felejteni, mert a normál flórát is tönkreteszi, és akkor ugyanott lesz, mint ahol elkezdte. Az irrigálást mindig kövesse olyan hüvelykúp, amiben lactobacillusok vannak, pl. a Gynoflor, amit receptre lehet kapni, háziorvos is felírhatja. Így a savas pH mellé jönnek a "jó" bacillusok, és a normál flóra megerősödhet.

A párjának javasolnám a Neomagnolos lemosást együttlét előtt is, és azt követően is. Nem írja sajnos, hogy óvszerrel védekeznek-e, mert ebben az esetben az is szóba jön, hogy az óvszer anyagára allergiás.
Próbáljon meg márkát váltani, ha szóba jön a dolog.

Lehet változtatni az étkezésen is, teljes kiörlésű pékárukat kell fogyasztani, és több elő flórás joghurtot, kefírt, gyümölcsöt, zöldséget, hátha ez helyreállítja a bélműködést, ezzel csökkenti a kóros flóra kialakulását a hüvelyben is.

Pamut fehérneműt kell hordani, ami azért is fontos lesz, mert magas hőfokon ki lehet mosni, ezzel fertőtleníthető is.

Amire még oda lehet figyelni, az a wc-papír, öblítők, mosóporok, intim lemosók. Mind okozhat irritálációt, ezért lehetőleg kerülni kell az illatosított termékeket, az illatosított intim betétet is! A tampont pedig el kell felejteni.

 

Kérdés: 2009. december 06., 22:24; Megválaszolva: 2009. december 06., 22:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem érzem a párom
Menstruáció kimaradás
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele