Citológia és seb

 

Tisztelt Doktor Úr/Nő

 Az anyukámnak aug. közepén menstruációs szerű vérzése volt 8 év kimaradás után. Elvittem Őt egy nőgyógyászhoz aki azt modta, hogy egy 100 forintos nagyságú seb van a hüvelyfalán, de a citológiája negatív lett. Nem lett akkor a seb leégetve. Most 3, 5 hónap útán (most nem vérzik) ,  egy másik korház másik orvos által levett citológia szerint p5-ös eredményt kapott.
Kérem Önt ha valami infója van erről az eredményről, betegségről írjon nekem! Akár jó akár rosz. Mire számíthatunk? Most vettek tőle szövettant aminek még nincs meg az eredménye. Okozhat-e gyulladás ilyen eredményt vagy ez már a rákbetegség kezdete?

Gyógyítható ez? Van esély a gyógyulásra?
Nagyon aggódom!
Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menopauza témában

Kedves Hölgyem!

Most pontosan hol volt ez a seb? A hüvelyfalon, vagy a méhszájon? Mert nem mindegy... A P5-ös citológia nem 3 hónap alatt alakul ki, előfordulhat, hogy a korábbi leleten a minta nem lett jól feldolgozva. A vérzést UH-al kell ellenőrizni, hogy a méh üregét is lásák, nem-e vastagabb a méhnyálkahártya, erről nem írt, hogy volt-e ilyen vizsgálat. Sajnos kevés információt adott meg, így nem tudok sokat mondani. A P5 rákmegelőző állapotra utal, ami valóban rosszindulatú folyamat is lehet, ezért volt szükség a szövettani mintavételre is. A műtét közben a méhüreg felszínéről mintát is vesznek, így azt is biztosan ellenőrizték egyúttal. Ennél többet a vizsgálatokat, és műtétet végző orvos tud majd mondani.

 

Kérdés: 2009. december 02., 12:59; Megválaszolva: 2009. december 02., 12:59
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Változókor
Évekig voltak vérzési rendellenességeim. Kimaradt menstruációk, illetve véget nem érő, folyamatos vérzéseim. Emiatt először 2015-ben volt...
Hormonpótlás
Tisztelt Doktor Úr! Ez év július végén méheltávolítás és petevezetékek kivételére került sor./mellékelem a leleteket/. Sajnos a klimax...
Kérdés
Kedves Doktornő! Azzal a kérdéssel fordulok önhöz, hogy kb. egy éve múlt el a menszeszem és azóta a párommal kevésbé jó az együttlét. Mikor...
Menopauza és gyogyszerek
Tisztelt Doktor ur! Az alábbi cimszo alatt irtam egy levelet, elnézést valoban igaza van, alapjában véve leirtam a problémáimat de kérdést nem adtam...
Menopauza vagy terhesség
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 46 éves múltam, a menstruációim eddig 26-28 naponként jöttek, de már lassan egy hónapot késik. Két hete voltam...