Hólyagsérv - hüvely szűkitő mütét és a szalagok felvarrása

Nőgyógyászati vizsgálati leletem: tojásnyi cystocele, valamivel kisebb rectokele látható, a portió erőlködésre az interpinális sikig süllyed. Erre hüvely szűkitő mütétet és a szalagok felvarrását ajánlották. Vizeletvisszatartási problémáim nincsenek, de a hasam és a derekam mindig fáj, állni és gyalogolni sokáig kényelmetlen, fárasztó. Kérdésem ez a műtét mivel jár, mennyire fájdalmas, mennyi idő altt gyógyul? A házaséletet befolyásolhatja-e későbbiekben. Szóval félek az egésztől és nem tudom lenne-e más mód a gyógyulásra. Egyáltalán milyen gyakori az ilyenjellegű műtét? Köszönöm válaszát.

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyfali plasztika témában

Kedves Hölgyem!

Műtétre akkor van szükség, ha panaszokat okoznak a süllyedéses elváltozások.

A házaséletre akár jó hatással is lesz, hiszen van rá példa, hogy emiatt van szükség a műtét elvégzésére.

A műtétről bővebben olvashat az alábbi cikkben.

Hüvelyfali plasztika

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. október 26., 23:24; Megválaszolva: 2009. október 26., 23:24
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Jó napot!Kórszövettani lelettel...
Bizsergés és vizelési inger
Ovestin krém helyett méhnyakkenet...
Negatív CINtec Plus
Endometriózis
Tisztelt Doktornő! 2017 novemberében volt egy méh eltávolításom petefészkekkel együtt. A szövettani eredményem endometriózist állapított meg...