Enterococcus

Kedves Doktonő/Doktorúr!

 

22 éves vagyok, és sajnos legalább évente megfordulok a nőgyógyásznál, leginkább gomba miatt, de volt már enterococcus agalactiae is, ami szerencsére egy antibiotikumos kezelés után elmúlt.

Utoljára egy eddig nem jellemző folyást vettem észre, amely sárgás volt és nyúlós, egyből tudtam, hogy ez nem gomba, mentem is a magánrendelésre, mert nálunk sztkban meg sem vizsgálják az embert.

Tenyésztés eredménye: Enterococcus faecalist. Kaptam rá Augmentint, mellé Gynoflort. Azóta levettek mégegy tenyésztést, annak még nincs eredménye, aztóa elhasználtam mégegy gynoflort. Úgy érzem nem javult még mindig jelen van a sárgás nyúlós váladékozás. A doktornőm azt mondta hogy a bacillus lehet h már elpusztult most csak a hüvelyt kell regenerálni.

Párommal azóta 1-2 alkalommal szeretkeztünk, akkor is csak óvszerrel. És tudom, hogy mi az a baktérium sem anális szex sem előre fele törlés nem volt wc hazsnálat után.

 

Önnek mi erről a véleménye? Ki lehet ebből lábalni? Milyen gyógyszerekkel?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a hüvelyfertőzés témában

Kedves Hölgyem!

Érdemes lenne a párjának is elmennie egy vizsgálatra, mert lehet, hogy őt is kezelni kellene.

A higiéniára valóban nagyon kell figyelni, érdemes a tiszta vizes lemosás (helyesen, ahogy mondta hátrafelé történjen ez is) mind széklet, mind vizelet után. A hüvelynyílás és a végbélnyílás igen közel van egymáshoz, ezért sajnos előfordulhat ilyen fertőzés, ne izguljon ennyire. A kezelés azért nem mindig sikerül elsőre, mert a baktérium több gyógyszerrel szemben is ellenálló lehet, lehet, hogy a második tenyésztés után kell még egy kezelés, de hátha addigra elmúlnak a kellemetlen panaszok.

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. október 15., 22:25; Megválaszolva: 2009. október 15., 22:25
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon