Gyulladás?

Tisztelt Doktornő/Úr! Párommal babát tervezünk, ezért 1 hónapja voltam méhnyakrákszűrésen és kenet vizsgálaton, minden negatív volt bár a papíromra azt írták hogy: A megfelelő Papanicolaou dg: P2, ez mit jelent? Viszont ami engem aggaszt az hogy menszesz után kb 1 héttel bő színtelen szagtalan enyhén nyálkás folyásom van néhány napon át, eddig nem volt.Szedem az Elevit kapszulát is.De így félek ha terhes lennék most, ez ártana a magzatnak.Fájdalmat nem érzek sehol. A másik hogy nincs semmiféle fertőzésem és mégis a hűvelybemenetnél kívül szoktam viszkető érzést érzékelni, ez mitől lehet ha minden leletem negatvív? Segítségét előre is köszönöm!

Dr. Bessenyei Mónika válasza terhesség témában

Kedves Hölgyem!

A rákszűrése az jelenti, hogy a sejtek, amiket mintára küldtek, nem tartalmaznak kóros elemeket. Nincs aggodalomra oka.

A színetelen folyás, mivel semmilyen panaszt nem okoz, nincs szaga, nem valószínű, hogy fertőzés okozná, inkább a hormonális változás miatt lehet. Egy dolog van, amit megpróbálhat, mert gyógyszer, de a hüvely normál flóráját is helyreállíthatja, ez pedig a Gynoflor. Lactobacillus és nagyon kevés öszrogén van benne, hüvelytabletta. Heti 1x megelőzésre használhatja.

A viszketésen is lehet, hogy segít majd, de azt más is okozhatja. Intim lemosó, szappan, illatosított WC-papír, betét, tamponhaszálat. Öblítő, mosópor, és gyakorlatilag "bármi", ami ezzel az érzékeny területtel érintkezik, akár óvszer, vagy síkosító is lehet irritáló. Ki kell próbálni, hogy vajon mi lehet az oka a viszketésnek. Sok sikert a babaprojekthez!

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 23., 22:26; Megválaszolva: 2009. augusztus 23., 22:26
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
11 napja késik a menstruációm
Mikrobiológiai lelet
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Szedhetem e a következő hatóanyagú...
2 étrendkiegészítőt szeretnék szedni. Kérdésem, hogy lehet e kismamaként illetve szoptatás alatt. -Az egyik étrendkiegészítő: fekete bodza és...
Terhesség