Baktérium fertőzés

Voltam újra kivizsgáláson július 15én melyen kiderült, hogy fertőzésem van a hüvelyembe.kaptam rá most gyógyszert(Sumamed S 500mg)és hüvelykrémet(Gynazol 2%). Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehet ezt elkapni? Hogyan tudok az ilyen fertőzések ellen védekezni és lehetséges e, hogy a munkahelyemen kaptam e el, mert egy WC-t 16 nő használ. Milyen készítményt ajánl rendszeres használatra vagy tisztálkodó szert? Ez a fertőzés befolyásolhatja e a rendszeres menstruációmat, mely utoljára június15-20ig volt meg(előtte pedig máj.2-6, márc. 23-27).(sajnos ezekre mivel nem a saját doktorom volt így nem kaptam választ, mert helyettes volt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza a hüvelyfertőzés témában

Kedves Hölgyem!

Arról, hogy hogyan kaphatta el a fertőzést csak akkor lehetne nyilatkozni, ha azt is leírná, hogy milyen baktériumfertőzése van. Ez az ambuláns lapon biztosan rajta van, de legalább a leírás sokat segít. Mert az, hogy anitbiotikumot és gomba ellenes gyógyszert kapott, inkább egy vegyes fertőzésre utal. Illetve a tüneteket sem írta le.

Nem valószínű, hogy a menseszavarért a fertőzés a felelős, ezt bizony majd az orvossal kell megbeszélni, de ahogy én számolom kicsit hosszabbak a ciklusok, mint 35 nap, ezt érdemes egy mensesnaptáron vezetni, hogy pontosan lehessen látni.

Ami biztos, hogy nem szabad a WC-re leülni. Előtte és utánna is kezet kell mosni, illetve tiszta vízzel lehet a vulvát leöblíteni, ha van erre lehetőség. Heti 1x tejsavas hüvelyöblítést lehet alkalmazni, amit mindig kövessen egy Gynoflor tabletta, és az irrigáló eszköz fertőtlenítése, ez sokat segíthet a normál flóra helyreállításában. Tampon helyett betét javasolt, tisztasági betétet inkább ne használnon, de semmilyen illatosított terméket se. Inkább legyen mindig Önnél váltás pamut alsónemű, nappalra legalább egy, és ezeket magas hőfokon mossa. Persze ez a normál flóra felborulásának megelőzésében segít, de vannak más típusú fertőzések is, amire ez nem lesz hatással, csak a gyógyszeres kezelés.

 

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 17., 18:18; Megválaszolva: 2009. augusztus 17., 18:18
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Sebészeti traumát követően...
Nőgyógyászati rákszűrés...
Jaydess levétele
Ciszta vagy petefeszekrak?
vérzészavar, hormon