Staphylococcus

Tisztelt Doktor Úr/ Nő!

Egy nőgyógyászati vizsgálat során bakteriális hüvelygyulladást állapítottak meg nálam. (Stafilococcus baktérium) . Az orvosom Dalacin hüvelykrémet írt fel. A kérdésem az lenne, hogy milyen úton kerülhetett be ez a baktérium, egy kezeléssel elmúlhat-e, vagy visszatérő lehet? A másik pedig az, hogy babát tervezünk, és egy hónap múlva lesz egy inszemináció amire 2, 5 hét múlva kezdjük el a stimulálást gyógyszerekkel. Ez a kezelés a Dalacin krémmel akadályozhatja-e az inszeminációt?

Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza inszemináció témában

Kedves Hölgyem!

A baktérium normális is jelen lehet a hüvelyben, de amennyiben fertőzést okoz, kezelni kell, ezért kap Ön is kezelést.

Ami nagyon fontos, hogy ekkorra a fertőzés ki legyen kezelve, mert felszálló fertőzést okozhat, ha az insemináció időpontjában nem megfelelő tisztaságú a hüvely. Ezért a kezelés letelte után menjen vissza kontrollra. A gyógyszer nem rontja az insemináció sikerességét, sőt, szükséges hozzá, hogy ne alakuljon ki szövödmény. Sok sikert!

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 08., 19:12 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 19:12
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
inszemináció után 2 héttel
Tisztelt Doktornő/úr! Az utolsó menstruációm 01.04-én volt, az inszeminációm 01.21-én. A kérdésem az lenne, hogy a menstruációmnak mikor...
Inszemináció?
Tisztel dr Úr/Nő! Azt szeretném kérdezni, hogy most állunk az inszemináció előtt, magam iker vagyok. Nagyobb az esélyem egy iker terhességre így?...
injekció után
Tisztelt Doktor Úr! A Pregnyl 5000 injekcióról szeretnék kérdezni öntől, még pedig azt hogy, az injekció beadása után rögtön, lehet-e éjszakai...
Inszemináció
Tisztelt Doktornő/úr! 2 évvel ezelőtt volt egy sikeres inszeminációm, amelyet a menstruáció 11.napján végeztek el.Elötte 4 Merional injekció...
Gyógyszercsere miatt romolhat a...
Inszemináció után a gyógyszeremet összecseréléték és az orális Ustrogesten kapszulát hüvelyi módon alkalmaztam, mivel a második doboz...