Mi lehet?

Tisztelt Doktornő/Ur!

Elözö mensesem jul. 5-én kezdödött, jul.9-én felrakták a nem hormonos spirálom, mivel leidenes vagyok hormonálisat nem használhatok.

Az eddigi menzeszeim normál lefolyásuak voltak, 5 napig tarottak.

A spirál utáni elsö menstruáciom augusztus 1.-re esett.De tegnap és ma is csak kevés véres nyálka jelezte.Görcseim alig voltak, pedig azt mondták, a spirál után kicsit bövebb lesz és 1-3 nappal tovább tarthat.

Nem voltak terhességre utalo tüneteim, és semmilyen fájdalmam vagy bármi eltérö dolog ami esetleg gyulladásra utalna.

Mitöl lehet ez? Várjak még pár napot, vagy menjek orvoshoz? Lehet mégis terhesség, esetleg méhen kivüli? Tesztet a vérzés melett is lehet csinálni?

Mielöbbi válaszát elöre is köszönöm!

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Hölgyem!

Terhességi tesztet bármikor lehet csinálni, ki fogja mutatni a terhességet. Amennyiben pozitív, akkor el kell menni vizsgálatra. Egyébként egy hét múlva érdemes elmenni, és ha negatív, akkor teendő nincs. Amikor elmozdul a spirál, inkább bővebb vérzés jelentkezne, de ha a következő menses is szokatlan lenne, akkor kontrollra el kell menni.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 08., 13:33 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 13:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem hat a gyógyszer?
Belaráról Dienillere
Tisztelt Doktror Úr! Fél éve, nőgyógyászommal való konzultáció után ő azt javasolta, hogy 6 hónapig szedjem a Belara, majd utána...
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Fogamzásgatlás
Szép estét! 46 éves nő vagyok 21 évvel ezelőtt masodik gyermekvállalás miatt nőgyógyászom APC rezisztenciát nézetett eléggé sok seprűvéna volt...
Fogamzásgátlás
Kedves Dr. Kiss György! A kérdés egész régóta foglalkoztat és Önt ajánlották, abban bízva, hogy Ön egészen biztosan tudja a választ...