Miért nem esek teherbe?

üdvözlöm kedves dr úr/nő!

 Én egy 20 éves lány vagyok, és 6 éve van egy párom mára már vőlegényem, és nagyon szeretnénk már egy babát, de sajnos 1, 5 éve próbálkozunk de nem jön össze valahogy..a családunk közt nem történt még olyan egyikőnk nél sem hogy ne legyen gyerekük, szóval valószínű hogy nálam sem lesz, ha nem vagyok olyan peches! de erre gondolni sem merek! próbálkoztam már gyógyszert szedi rá, több mint 3 hónapig szedtem az Elevit-et, de már azt is abba hagytam mert felszedtem rá pár kg-ot..VISZONT: tavaj volt egy mell műtétem pontosabban oktoberben lesz 1 éve, ugyan is mell daganatom volt mind két mellemben 5 db is, de mind JÓINDULATÚ! -HÁL ISTENNEK, szóval ezzel azt akarnám meg kérdezni hogy gátolhatná e  ez a teherbe esésem? én ugy gondolom hogy nem, vagyis remélem!

nőgyogyásznál nem voltam ezzel a problémámmal hogy babát szeretnénk és vizsgáljanak ki, mert ugy voltam vele mindne hónapban hogy hátha na csak....de nem, igyhát már nagyon rajta vagyok hogy elmenjek....de mikor ügye volt tavaj a műtétem akkor voltam nőgyógyászati vizsgálaton, és akkor mindent rendben találtak, kivagyok normálisan fejlődve stb., szóval akkor nem volt probléma, CSAK NEM ÉRTEM  HOGY AKKOR MIÉRT NEM ESEK MÁR TEHERBE, pedig nem mondhatnám azt hogy nem vagyunk rajta mert gyakori a párommal az együtlét..vagy csak nagyon akarjuk és ezért nem jön? nem értem...!

tud nekem valamit esetleg javasolni? hogy min induljak el...válaszát előre is köszönöm és nagyon várom, minden jót, üdv,

Dr. Farkas Ágnes válasza meddőség témában

Kedves Hölgyem!

Sajnos azon kívül, hogy már másfél éve próbálkoznak gyakorlatilag semmilyen információt nem adott meg, még a menstruációs ciklusáról sem írt, így nem tudok túl sok dolgot mondani.

A mellműtétnek semmi köze egy esetleges meddőséghez, így emiatt nem kell aggódnia.

Egy egyszerű nőgyógyászati vizsgálat a meddőség okáról semmit se tud mondani, mert teljesen más jellegű kivizsgálás szükséges.

Az Elevit csak egy vitamin, ettől nem fog teherbe esni, de egy tervezett terhesség előtt 3 hónappal el lehet kezdeni szedni, mert a terhességhez szükséges vitaminok benne vannak.

Tehát ami csinálni lehet, hogy meddőségi szakrendelésre kell menni. Ez nem sima nőgyógyászati ambulancia, hanem utánna kell érdeklődni, hogy hol van legközelebb meddőségi kivizsgálásra lehetőség. A párjával együtt kell menni, mert nemcsak Önnek, hanem a neki is lehet gondja, egyszerre fogják elindítani a kivizsgálást.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 08., 13:30 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 13:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Babavárási nehézségek
meddő vagyok
Mire számítsunk?
Petevezeték elzáródás?
Meddőség kevés progreszteron miatt