Gyulladás

Tisztelt Doktor Úrhölgy!

21 éves lány vagyok. Volt már petefészek cystám és azóta elég gyakran be van gyulladva, valamint gyulladások vannak az arcüregemben, torkomban. Változó mikor melyik van begyulladva vmikor mind a 3. Az antibiotikumok csak ameddig szedem addig hatnak, utánna megint kiújul a gyulladás. Ez baj? Lehet ennek szövődménye? Kellene vmitől félnem? Az orvosom a gyulladásokra vezeti vissza vashiányos anaemiámat. Van összefüggés? Ha igen mi az?

Nagyon köszönöm válaszukat!

Dr. Farkas Ágnes válasza gyulladás témában

Kedves Hölgyem!

Az egyik dolog, hogy a petefészek ciszta nem okoz gyulladás, ennek más oka van, amit ki kell vizsgálni. Anitbiotikum nem is biztos, hogy jó erre. Nőgyógyászaton ellenőrizhetik, hogy milyen kezelést igényel a kórokozónak megfelelően.

A többi gyulladást pedig fül-orr-gégészeten kell kezelni, és bizony érdemes elmennie, hogy nincs-e a gyakori arcüreggyulladások hátterében pl. egy polyp, vagy egy krónikus mandulagyulladása. Az biztos, hogy nem megoldás az ismételt anitbiotikumos kezelés több alkalommal, keresni kell az okot.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 07., 23:36 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 07., 23:36
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Miert erzek szuros fajdalmat nemielet...
Tartos nemi életet élék. A parommal vedekezek ovszerrel de a hetvegen tortent hogy felduzzat 4*szeresere a vaginam az egesz.Emellet amikor behatolt eles...
Égő érzés a hüvelyben
Tisztelt Doktor Úr! 48 éves nő vagyok. Első-hátsó fali hüvelyplasztikán estem túl májusban.TOT műtétem volt. A műtét után 3 hónapra erős...
Narancssárga menstruáció Pharmatex...
A párommal most kezdtük el a Pharmatex hüvelykúpot 9 napja, és ma narancssárga színű (lehet a kúptól lett más színű) "menstruációm" volt de...
Intim probléma kezelése
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Július elején csináltattam citológiai vizsgálatot, ami rendben volt, egy kis gyulladást leszámítva. Meglepődtem, nem...
Szexológia?
Tisztelt Doktornő! 31 éves szűz nő vagyok. Rendszeresen járok nőgyógyászhoz különböző - főleg folyási - problémával. Szedek...