Gyulladás

A legutóbbi rákszűrésem eredménye p2 lett. Az eredmény mellett ez áll: gyull. porak. tystiociták metacl. Ezt megelőzően alkalmankétn sötét, rózsaszínes folyást észleltem kis mennyiségben. Klion -D hüvelytablettát kaptam, 3 hónap múlva meg kell ismételni a rákszűrést. Kérem, ha lehet fejtse ki bővebben, hogy mit jelent ez. A páromnak is kell valamilyen kezelést alkalmazni, ha igen mit javasol?

Dr. Farkas Ágnes válasza rákszűrés témában

Kedves Hölgyem!

Az, hogy a párjának kell-e gyógyszert használnia, attól függ, vajn látott-e folyást, vagy fertőzést az orvos. Érdemes megkérdezni.

Amit használhat még az a Gynoflor, ezt a háziorvos is felírhatja, nem kell nőgyógyászhoz mennie miatta. Heti 1-2x megelőzre is alkalmas.

A gyulladásos sejtek jelenléte egyébként arra utal, hogy valamilyen hüvely-, vagy méhszájfertőzése van, erre kapott kezelést. Aggodalomra nincs oka, a rákszűrés eredménye nem is lett rosszabb.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 07., 23:33 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 07., 23:33
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhnyakrák szűrés, kauterizáció
Tisztelt doktorno! A tavaly ev elejen a mehnyakrak szures eredmenyem elvaltozott sejteket mutatott ki.megismeteltek hat honap mulva, amikor negativ lett az...
Rákszűrésre visszahívtak, lehet...
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék hogy voltam nőgyógyászati rákszűrésen és most kaptam egy beutalót szakrendelésre. Az eredményem a...
Szükség van-e még rákszűrésre?
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! 12 éve volt egy nőgyógyászati hasi műtétem, mely során eltávolították mindkét petefészkemet és a méhemet, mert...
P1 rákszűrés két gyerek után?
Pár hónapja méhszájseb fagyasztásom volt. Két hétre rá (egy másik orvoshoz) rákszűrésre mentem, ott tudtam meg, hogy fagyasztás után legalább...
rákszűrés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma nap voltam nőgyógyászaton, a 2. rákszűrésem eredményei miatt, az első rákszűrésnél HPV vizsgálatot is végeztek...