Visszatérő

évek óta viszatérő hüvelygombásodásom van.kezelésen már voltam többször, volt, hogy 2 hónapon keresztül gyógyszert szedtem másfél évig nem is volt semmi bajom és most előjött használtam kúpot elmúlt és két hét múlva megint előjött.sokmindent ajánlottak már, de azok csak ideiglenesek én azt szeretném ha örökre elmúlna.nem kellemes és a párom is neheztel.

Dr. Farkas Ágnes válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Hölgyem! Az egyik fontos dolgo, hogy a párja is legyen megértő, mert Önnek sokkal nehezebb a helyzete, hiszen Önt érinti a probléma, a kellemetlen tünetek, a kezelés. Amit javaslok a heteken át tartó szájon át szedhető tabletta (mint korábban is), mert akkor is ez oldotta meg a problémát. Ezalatt az idő alatt, amit lehet alkalmazni, az a tejsavas irrigálás (hüvelyöblítés) heti 1x, amit egy tabletta Gynolflor kövessen, hogy a lactobacillusokat visszapótolja. Így a normál flóra is helyreáll, és a pH sem fog eltolódni. Ez a közeg pedig nem kedvez a gombák elszaporodásának. Az irrigátor készüléket hetente fertőtlenítse ki, pl. domestossal, majd alaposan öblítse ki, hogy a fertőtlenítőszernek ne maradjon nyoma, így elkerülheti, hogy visszavigyen fertőzést. A kitartó kezelés, majd az ezt követő gondos megelőzés nagyon fontos a siker érdekében. A pamut alsónemű azért fontos, mert a folyást felszívja, így nem lesz folyamatos nedves környezet, és magas hőfokon lehet mosni, ami a fertőtlenítést biztosítja. Akár naponta 2-3x is lecserélheti az alsóneműt, így sokkal nagyobb tisztaságot tud biztosítani.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. augusztus 06.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Hüvelyi folyás
Tisztelt Doktorno, Hosszú idő óta 2 napja létesitettem újra nemi aktust, óvszerrel. Tegnap hüvelyi folyás jelentkezett nálam. Kifejezett fájdalom nincs, sem...
Barna folyás rákszűrés idején
Kedves Doktor Úr! Bakteriális vaginózis gyanú és szürkés folyás, hüvelyi égető érzés miatt múlt hét csütörtökön voltam teljes STD szűrésen, pénteken...
Sárga folyás,pajzsmirigy vagy egyéb?
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy amikor nincs menstruációm, akkor sárga színű a folyásom minden egyéb tünet nélkül. Nem viszket, nem ég, nem büdös nem...
Mitől lehet ez a folyásom
Tisztelt Dr nő! Kérdésem az lenne, hogy már 3 napja késik a menstruáciòm tesztet csinálttam, de sajnos negatîv! Már 2 napj ahogyan elmegyek wc re és megtörlöm...
Hüvelyi folyás
Tisztelt Doktorúr! Legutóbb, amikor voltam a nőgyógyászomnál elmondtam, hogy hüvelyi folyásom van, de nem viszket, nem ég, nem fáj, nem csíp. Elmondta, hogy...
Miért van folyásom?
Tisztelt Doktor Úr! Nekem olyan problémám van, hogy több, mint 6 éve sárgás folyással küzdöm. Egy éve mentem el doktorhoz, aki méhszájsebet talált nálam....