Libidó csökkenés

Tisztelt Doktor Nő/Úr!

Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy kb. 5 éve elkezdtem szedni fogamzásgátló tablettát (Yadine-t) . Ezt tavaly februárban abba hagytam, majd 2 hónap kihagyás után újra elkezdtem szedni. Az abbahagyásig semmi probléma nem volt, majd miután ismét szedtem, a libidóm teljesen lecsökkent. Először nem tudtam mire vélni, de aztán inerneten olvastam arról, hogy a fogamzásgátló tabletta gyakran okoz ilyen mellékhatást. A párkapcsolatommal nincs semmi baj. Ezen kívül még a tejsav szintem sem a megfelelő, amire már kaptam gyógyszert, de szerintem ismét ellenőriztetnem kellene. Valamit nem nedvesedek be rendesen, ami az aktus közben néha kellemetlenséggel jár. Ezeket a tüneteket tényleg okozhatja a tabletta? Ha igen, milyen fogamzásgátlást ajánl, aminek a legkevesebba hormontartalma, annak figyelembe vételével, hogy pár éven belül szeretnék gyereket vállalni.Válaszát előrei is köszönöm! egy kérdező

WEBBeteg szakértő válasza fájdalmas együttlét témában

Kedves Hölgyem!

A gyógyszer már valószínűleg korábban is okozott volna hasonló panaszokat, így nem biztos, hogy okolhatjuk most a problémáért, de bizony érdemes lenne egy gyógyszerváltást megkísérelni, mert teljesen nem zárhatjuk ki. Hátha ez segít. Ilyenkor ami fontos, hogy a tabletta gestagén hatóanyaga legyen más, erre kell figyelni az új gyógyszer kiválasztásakor.

A tejsav szint nem tudom, hol nem megfelelő? Ha arra gondol, hogy a hüvelyben a normál flóra felborult, akkor egy Gynoflor (lactobacillusokat tartalmazó hüvelykúp) kúrát javaslok, az biztosan segít. A nem megfelelő hüvelyváladék-termelést egyébként valószínűleg a libidócsökkenés okozza. Amíg ez nem áll helyre, addig a Gynoflor, és a síkosítók használata segíthet a kellemetlen panaszok csökkentésében.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 04., 20:52; Megválaszolva: 2009. augusztus 04., 20:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nőgyógyászati probléma
jó napot dr.nő kővetkező kérdesem az lenne hogy a szülés utáni gát seb normálisan gyógyul.de mijota a szülés után össze vart az orvos. Azota a...
Szexuális probléma
Tisztelt Doktornő/Úr! Én egy 21 éves fiatalember vagyok. Van egy barátnőm már lassan 2 éve. Mint minden pár, mi is élünk szexuális életet, ám...
Miért fáj az ujjazás?
Kedves Doktor Úr/Nő! 21 éves lány vagyok és tartós párkapcsolatban élek már 3 éve. Olyan problémával kell szembesülnöm együttléteink alatt...
Van remény?
kedves dr.úr/nő! már lassan 3 hónapja járok vissza a női orvosomhoz, azzal a problémával, h fájdalommal jár nekem minden egyes együttlét.Törletet...
Erős alhasi fájdalom közösülés...
Kedves Doktor Nő/Úr! Nekem egy olyan problémám van, hogy amikor a párommal együtt vagyunk, közösülés közben a pulzáló mozgás hatására erős...