Fogamzásgátlás szülés után

Tisztelt Doktornő/Doktorúr!

4és fél hónapja szültem természetes úton és nagyon nehéz és fájdalmas szülésem volt. A menstruációm 3és fél hónapra jött meg (1hónappal ezelőtt) és rendesen tartott 5-6 napig, ahogy régen is. Aztán a menstruációt követő 14-15. napon barnás folyás jelentkezett 1-2 napig és elmúlt Most, hogy esedékes megint a menzeszem úgy is gondoltam, hogy megjön és megvettem a fogamzásgátlót.Úgy éreztem, hogy megfog jönni mert fájt a hasam és a derekam és elkezdtem vérezni meg előtte folyásom volt. Be is vettem aznap és másnapra meg elmúlt a vérzésem, de a hasfájás meg a derékfájás megmaradt. Végigszedjem az egész levél tablettát és majd a 7 nap szünetben megvárjam, hogy megjön-e, vagy hagyjam abba a szedését mert lehet, hogy valami komoly bajom van?

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel: Szilvia

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Szilvia!

Nem kell félni, a fogamzásgátlásnak van ilyen hatása, hogy az éppen ledződő vérzés abbamarad a gyógyszer miatt, remélhetőleg egy-két ciklus alatt rendeződik a vérzés. Nem tudom, vajon szoptat-e, mert szoptatás alatt egyébként olyan gyógyszert lehet szedni, ami csak progeszteron-származékot tartalmaz, különben megszűnik a tejtermelés.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 06., 22:30 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 06., 22:30
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem hat a gyógyszer?
Belaráról Dienillere
Tisztelt Doktror Úr! Fél éve, nőgyógyászommal való konzultáció után ő azt javasolta, hogy 6 hónapig szedjem a Belara, majd utána...
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Fogamzásgatlás
Szép estét! 46 éves nő vagyok 21 évvel ezelőtt masodik gyermekvállalás miatt nőgyógyászom APC rezisztenciát nézetett eléggé sok seprűvéna volt...
Fogamzásgátlás
Kedves Dr. Kiss György! A kérdés egész régóta foglalkoztat és Önt ajánlották, abban bízva, hogy Ön egészen biztosan tudja a választ...