PCO gyanú?

Tisztelt Doktor úr!

3-4 évvel ezelőtt a nőgyógyászom kezelt PCO-val, ill.ő azt mondta akkor nem PCO, hanem PCC a betegség, bár ilyen betegségről nem találtam semmit azóta sem. A lényeg hogy nem menstruáltam 1 évig, elmentem az orvoshoz, ő adott metformint és egy másik gyógyszert, a nevére nem emlékszem.Voltam hüvelyi UH-n is, ott 3-4 kisebb ciszta volt látható, szedtem a gyógyszert előírásszerűen fél évig, meg is jött a menzeszem rendesen, egy pár hónap alatt be is állt, szinte napra pontosra.DE! A szőrösödés azóta is megmaradt, az államon erőteljesebben sajnos. A régi orvosomhoz nem tudok visszamenni, mert nagyon messze van, én elköltöztem. Most keresek nőgyógyászt a környéken, mert fogamzásgátlót szeretnék feliratni, és a vizsgálatokat is elhanyagoltam mostanában, de addig is szeretném ha leírná a véleményét, hogy a fogamzásgátló segíthet-e esetleg, hogy a szőrösödés elmúljon, ill- csökkenjen.Nagyon zavar a dolog.

Köszönettel: M. Andrea

WEBBeteg szakértő válasza PCOS témában

Kedves Andrea!

A PCO szindróma folyamatos kontrollt igényel, kkülönösen tekintettel a folyamatosan fennálló kellemetlen tünetekre. Fogamzásgátlót lehet szedni, biztosan fog is segíteni sokat, de ennyi nem elegendő a kezelésre. A gyógyszeres kezelés, és hormonszintek ellenőrzése mellett teljes életmódváltás javasolt. Ha túlsúly is van, akkor különösen fontos, de akkor is segít a megfelelő táplálkozás kialakítása, ha nincsen túlsúly. Ha talál, akkor egy nőgyógyász-endokrinológust kellene felkeresnie, igazán hozzájuk tartozik a betegsé kezelése.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 04., 21:04; Megválaszolva: 2009. augusztus 04., 21:04
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Elmaradó menstruáció és a rák
Régóta már kb. 5 éve marad er a menstruációm, úgy hogy általában csak fél évente jön meg. Már régebb óta kivizsgáláson vagyok, de nem tudom...
További teendők polycystás ovariumok...
Tisztelt Doktor Úr! 16 éves lányomnak endometriozis gyanúja miatt mr vizsgálatot végeztek. A lelet alapján mindkét ováriumban számtalan...
PCOS, rendszertelen ciklus
Gyógyszerek
Tisztelt Doktor Úr! Nőgyógyász orvos megállapította nálam a PCO nevű betegséget. Először voltam ennél az orvosnál, de érdeklődni szeretnék...
Menstruáció kimaradása 1 évig
Tisztelt Doktor úr! 1 éve nincs menstruációm, már több orvosnmál is megfordultam. Voltam hormonszint vizsgálaton, ami semmi szokatlant nem mutatott...