Fontos:)

Tiszteltdoktorúr/nő!

Nekem az lenne a problémám, hogy már két vagy 3 hónapja nem jött meg rendesen a menstruációm! Csak fehér folyással és benne pici vérrel! Viszont a csuklómon megjelentek borsónyi méretű görcsöcskék! A húgysav szintem is magas volt! Kérem segítsen! Összefüggésben lehet a három dolog? Válaszát előre is köszönöm! (17 éves lány)

Dr. Csuth Ágnes válasza húgysav témában

Kedves Kérdező!

Véleményem szerint nincs összefüggés a menzesz kimaradása, a folyás és a többi tünet között. Mindenképpen keressen fel egy nőgyógyászt, mert lehet, hogy hüvelygyulladása van, egy ultrahang is kellene, illetve a hormonszintek ellenőrzése is szükséges lenne, hogy diagnosztizálják a menzesz szabálytalanságának az okát.

A magas húgysavszintet az emelkedés mértékétől függően kell kezelni, ebben háziorvosa tud felvilágosítást adni.

A csuklóban lévő görcsök eredetét akkor lehetne megmondani, ha fizikális vizsgálatot végeznénk, mert a számuk, méretük, alakjuk, elhelyezkedésük, színük, szubjektív tünetek (viszketés, fájdalom) is szükséges lenne a diagnózis felállításához.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. augusztus 05., 23:27 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 23:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mellfájdalom lehet mozgásszervi ok
Mestruáció
Változókor, égető érzés...
Nem hat a gyógyszer?
Alkalmi kis adag béta...