Külföldi beteg

Kedves Doktornő. En egy külföldön elö 24 hetes terhes nö vagyok. A legutobbi vizsgalatkor az orvos kenetet vett es az eredmenye pap 3d cin 2. Mivel nem beszelek perfektül ezert az orvos es a parom probaltak elmagyarazni hogy mi is ez, de azert szeretnek többet tudni erröl. Mi is ez a betegseg pontosan? Hogyan lehet kezelni? Van valami hatasa a babara? Milyen vizsgalatokat kell meg elvegezni? Valaszat elöre is köszönöm. 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza rákszűrés témában

Kedves Hölgyem!

Pontosan én sem értem a kenetet, mert egy cytológiai vizsgálatból a CIN diagnózist nem lehet megmondani, a P3 pedig ellenőrzést kíván. Okozhatja gyulladás, tehát gyógyszerrel kell kezelni, és a kenetet 3 hónap múlva ismételni kell. Mindenképpen vissza kellene menniük az orvoshoz, és vinni kell valakit, vagy kérni kell fordítót, hogy ezt megbeszéljék, mert fontos lenne tudni, hogy az orvos mit szeretne. A babát nem kell félteni, vele minden rendben van, de Önnek kontrollra, szükség esetén kezelésre van szüksége.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 30., 08:43; Megválaszolva: 2009. július 30., 08:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Méhnyakrák szűrés, kauterizáció
Tisztelt doktorno! A tavaly ev elejen a mehnyakrak szures eredmenyem elvaltozott sejteket mutatott ki.megismeteltek hat honap mulva, amikor negativ lett az...
Rákszűrésre visszahívtak, lehet...
Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék hogy voltam nőgyógyászati rákszűrésen és most kaptam egy beutalót szakrendelésre. Az eredményem a...
Szükség van-e még rákszűrésre?
Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! 12 éve volt egy nőgyógyászati hasi műtétem, mely során eltávolították mindkét petefészkemet és a méhemet, mert...
P1 rákszűrés két gyerek után?
Pár hónapja méhszájseb fagyasztásom volt. Két hétre rá (egy másik orvoshoz) rákszűrésre mentem, ott tudtam meg, hogy fagyasztás után legalább...
rákszűrés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Ma nap voltam nőgyógyászaton, a 2. rákszűrésem eredményei miatt, az első rákszűrésnél HPV vizsgálatot is végeztek...