Abortusz

Tisztelt Doktornő! 07.24-én estem egy abortuszon és az nap nagyon véreztem de másnap már szinte semmi.az lenne a kérdésem hogy ez probléma vagy inkább örüljek hogy csak eddig tartott? meg még az hogy igazából miért nem lehet 6 hétig szexuális életet élni abortusz után? azért mert ilyenkor könnyen teherbe eshetek vagy van más oka is? köszönöm előre is a válaszát:Sziszy

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhességmegszakítás témában

Kedves Sziszy!

Védekezés nélkül bárki könnyen teherbe esik, mindegy, hogy abortus után 3, vagy 6 héttel volt együttlét. Mivel a műtét során műszeresen kitágítják a méhszájat, így a felszálló fertőzések esélye sokkal nagyobb, ez okozhat gondot. Várja meg a nőgyógyászati kontrollt, ahol beszélje meg az orvossal, hogy milyen védekezés mód lenne a legcélszerűbb Önnek, a vérzés miatt meg nem kell aggódnia.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 29., 14:55; Megválaszolva: 2009. július 29., 14:55
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Terhességmegszakítás
Kedves doktorúr/doktornő! A párom a jelek alapján terhes és körülbelül a 10. hétben lehet. Ha most terhesség-megszakításról döntenénk, az...
Missed ab után 3 héttel szúró...
Három héttel ezelőtt volt egy művi befejezésem, 9 hetes terhességben halt el a magzat. A műtét jól sikerült, a szövettan is rendben volt. Kb. 1...
segitség
Egy 16 éves leány anyukája vagyok szeretném ha tanácsával segitene nekem. Azzal a tudattal állt elém a lányom hogy terhes lett Nem tudom eldönteni...
Abortusz után mikor lehetek ismét...
Sajnos a 12. héten végzett UH fejlődési rendellenességet mutatot a babánál aminek eredményeként az abortuszt javasolták mondván a gyerek nem...