Petefészekciszta-terhesség

Tisztelt Cím!

26 éves nő vagyok. Ként hónapja találtak a bal petefészkemeben egy 27x18mm nagyságú egyrekeszes cisztát. A ciszta felfedezése óta két menstruációs cikluson vagyok túl. A második ciklus előtt és után is 4-5 napig barnás volt a váladékom.

A ciszta következtében gyakran érzek az alhasamban fájdalmat, elviselhető, inkább feszítő érzésről van szó.

Az orvosom azt javasolta, hogy megpróbálná leszívni a cisztámat hüvelyen keresztül, vagy ha ez nem megy akkor pedig laporoszkópiával megműti. A kérdésem az lenne, hogy ennek a leszívásnak lehet-e hosszútávú eredmény, vagy inkább az a valószínű, hogy a tömlő újra feltelítődik?

A párommal babát szerenénk, de nem merünk próbálkozni a ciszta miatt. Ha mégis úgy döntenénk, hogy vállaljuk a babát a ciszta miatt adódhatnak komplikációk?

Az orvosm azt mondta, hogy a ciszta terhesség szempontjából nem befolyásoló tényező, de én azért ebben kételkedem egy kicsit.

Köszönöm válaszát!

B. Mariann

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza petefészek ciszta témában

Kedves Mariann!

Ismételten ellenőrzni kellene UH-on, hogy valóban ciszta-e az elváltozás (a peteéréshez is ekkorára kell, hogy megnőjön a tüsző) , illetve, hogy nő-e, ha még mindig ott van. Pici mérete van, ne aggódjanak miatta, nyugodtan próbálkozzanak a babával.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 29., 14:08; Megválaszolva: 2009. július 29., 14:08
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet