Candida gyógyszeres kezelése

Tisztelt Doktor Nő, Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy a minap elmentem a nőgyógyászatra, mivel candida albicans-t állapítottak meg kb. 1 éve. Újbol előjött a tünet ami ezzel a betegséggel jár (viszketés, váladékozás..) . Az orvos felírt egy gyógyszert amit a gyógyszerész nem tudott kiadni, helyette a Itraconazol-ratiopharm 100mg-os kapszulát adta ami 28db-os, de nekem valamilyen ehhez hasonló 4db-os kiszerelésű kapszula kellet volna. Azt mondta hogy az eredetileg felír gyógyszerhez hasonlóan szedjem, amit nem is irt rá a kiadott dobozra. A tájékoztatóban olvastam, gombafertőzés esetén reggel és este kettő, vagyis akkor 4 kapszulát eszek meg, ugyanígy a párom is. A maradék 20 db-al mit kezdjek ha nem kell? vagy ezt mindig beszedhetem ha előjön? Az bosszant legjobban hogy eddig Dermic-et szedtem 150-est, az sem volt valami olcsó, de ez 6000-be került nem lehetet volna csak anyi kapszulát adni ami nekem kellett volna? Vagy árban is elérhetőbbet, tanulók és ez igazán hirtelen kiadás volt. Hol tudnék a diétáról szakembertől információt kapni, mert nem tudom hogy a szakellátásokon ezzel valahol foglalkoznak-e (pl.: dietetológia, vagy gasztroenteorológia)? Előre is köszönöm a szaktanácsát. Üdvözlettel: J. Erika

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Erika!

Nem tudom, orvosa most vajon ismét a Dermyc-et írta fel Önnek? És vajon helyette kapta meg a fenti gyógyszert? Mert bizony nem ugyanaz a két készítmény, és megdöbbentőnek tartom, hogy egy 28 szemes, más hatóanyagú gyógyszert kapott. Lehet, hogy visszaszámolva olcsóbb a gyógyszer, mint a másik, de abból mégiscsak elég lenne a kevesebb is. Az Ön helyében pontosítanám, hogy orvosa mit írt fel, az milyen dózisban (! ) , és hogyan kellene szednie, mennyibe került volna, és ezzel szemben a kapott gyógyszer milyen. Egy 4 szemes Dermyc (a 150 mg-os) kb. 3000-4000 ft-ba kerül, és valóban nem mindegy, hogy melyiket veszi meg.

A diéta egyébként egy kevésbé hatékony módszer, a lényegét az interneten is megtalálja, csak rá kell keresni, de azért nem kell betartani szó szerint, mert akkor semmit sem ehet meg.

Amit még kirpóbálhatna az a Gynoflor nevű hüvelytabletta, amivel a normál flórát helyre lehet állítani, és megelőzésre is lehet használni, heti 1x.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 29., 09:43; Megválaszolva: 2009. július 29., 09:43
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?