Terhes lehetek?

Kedves Doktor Úr/Nő

Szeretnék segítséget kérni. Március közepe táján voltam utoljára együtt a volt barátommal. Azóta nem voltam senkivel. Kb 3 hónapja furcsa feszítő érzésem van a méhem bal oldalán a petefészek körül, általában inkább reggel és este. Egy ideje pedig lüktetést vagy valami ahhoz hasonlót érzek, nagyon furcsa.Nem fáj. A menstruációm rendszerességét korábban nem nagyon figyeltem. Előző menstruációm 1 nappal később jelentkezett és csak 3 napig tartott, a mostani pedig 5 nappal hamarabb jött mint kellett volna, most a második napnál tartok és most is kevesebb mint szokott. Az első nap azért erősebb és alvatt vér darabok is vannak.Egy ideje menstruáció előtt 7-10 nappal nagyon fáj a mellem.Ilyen korábban is volt csak nem ilyen erős. A mellbimbóm kissé mintha sötétebb lenne, de a mellbimbó udvara elég halvány és fehér mirigyek jelentek meg rajta. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges-e hogy terhes vagyok? Vettem 2 terhességi tesztet, de mindkettő negatív lett.Bár nem a reggeli első vizeletből csináltam, de a teszt azt írta nem muszály az elsőből. Nőgyógyásznál is jártam július 18.án.Hüvelyi és hasi ultrahangot is csinált. Azt mondta nem lát semmit csak egy kis fertőzésem van és hüvelykúpot írt ki, valamint hogy egy 28x20 mm-es bevérzett folliculust lát. Lehet olyan hogy hüvelyi uh-n nem látják a magzatot? Igazából még nem vagyok felkészülve egy kisbabára. Ha nem terhesség mi okozhat még ilyen tünetet?

Segítségét előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menstruáció témában

Kedves Hölgyem!

A március közepe óta történt együttlét után, ha terhes lenne, már egy kb. 18-20 hetes magzat lenne a méhében, és olyan egyszerűen nincs, hogy ezt nem látták volna UH-on, ne aggódjon, a terhességről el lehet felejtkezni.

Igazán nincsenek olyan tünetei, ami különösebb betegségre utalnának, mert kis fesíztő alhasi fájdalom akár a peteérés is lehet. A menses előtti emlőfájdalom normális, hormonális hatás okozza, és színéről nem tudok nyilatkozni, de a leírás elég bizonytalan, lehet, hogy mindig ilyen volt, csak mostanában többet figyeli, mert aggódik a terhesség miatt. Nem minden nőnek egyforma egyébként a minden menses, amit leír még belefér a normálisba.

Kicsit próbáljon lazulni, hiszen terhesség nincs, hátha megnyugszik hamarosan.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 29., 09:00; Megválaszolva: 2009. július 29., 09:00
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Új fogamzásgátló módszer...
Menstruácios zavarok