Többször jelentkező vérzés

Tisztelt Doktor úr/Doktornő!

 

Egy kérdéssel fordulnák önhöz.Egy hónappal ezelőtt elkezdtem szedni egy 100%-ig gyógynövényekből készült homeopatikus szert amit külön a hormonháztartás stabilizálására ajánlottak mivel az arcomon évek óta pattanások vannak (annak ellenére hogy eddig a menstruációm redszeres és pontos volt) . A menstruációm a múlt hónapban meg is jött igaz 6 nappal hamarabb mint kellett volna, de azt a gyógyszernek tulajdonitottam.Ez időre a gyógyszert nem szedtem mivel erősitette volna a vérzést. Majd 6 nap elteltével folytattam a szedését. A menstruációm elmúlása utáni 18.nap ismét vérezni kezdtem. (holott általában mindig 25-28 naponként jön meg) Nem voltak fájdalmaim, minden rendben zajlott. A vérzés smét 6 napig tartott mint az általában szokott. Az utolsó vérzésem óta 7 nap telt el és ma megint vérezni kezdtem, igaz jóformán alig vérzek, inkább az utolsó napra emlékeztető a mennyiség. (a gyógyszerből tegnap vettem be az utolsó szemet) ..... A kérdésem az lenne, hogy ezt a rendszertelenséget és a felborult ciklust okozhatta-e a gyógyszer, vagy esetleg megfázás, vagy valami rendellenesség áll-e a háttérben? Mit javasol? Menjek el kivizsgálásra? (meglehetősen szégyenlős vagyok..)

 

Segitségét előre is köszönöm........      Egy rémült 17 éves lány

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menstruáció témában

Kedves Rémült 17 éves!

Szerintem azért nem kell megrémülni, semmi borzasztó nem történt. Nem tudom, milyen gyógyszert szedett, és annak mi a hatása, ezt a gyógyszert ajánló orvostól kell megkérdeznie, ő biztosan tudni fogja.

A pattanásokra szerintem próbálja meg a Lubexil arclemosót, és a szalicil-kénes rázót, emellett lehet, hogy antibiotikumos ecsetelőre is szükség lenne. Érdemes lenne elmennie egy bőrgyógyászhoz, aki szükség esetén egyéb kezelést is javasolni fog. Nem kell feltétlen hormonális problémára gondolnia, de amit megpróbálhat (és természetes) az a palástfűtea, és a csalánlevéltea. Kúraszerűen alkalmazza, kb. egy hónapig, és utánna pihentesse a szervezetét.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 29., 09:53; Megválaszolva: 2009. július 29., 09:53
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...
Egyéb készítmények hatása a...
Tabletta miatt lehet?