Babát szeretnénk, ilyen értékek mellett lehet-e? Inzulinrezisztens vagyok?

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

Párommal egy éves sikertelen probálkozás után a szokásos vizsgálatok elvégzése után lombikra javasoltak, indok: párommnál lassú és kevés sperma, nálam nehezen átjárható petevezető. A menstruációm egyébként 28 napos,  szabályos peteérésem van (nincs PCOS) a laboreredményeim jók voltak:

3. napon: LTH: 13, 7;FSH: 9, 39;LH: 2, 27;OE2: 131, 2; TSH: 2, 07

21. napon: LTH: 12, 5;progeszteron: 96, 4;OE2: 313, 46

Az 1. lombikon túl vagyunk, sajnos beágyazódás nem történt. A következő lombik előtt szeretnék kizárni minden lehetséges akadályozó körülményt, ezért megcsináltattam egy 3 pontos vércukor-inzulin terhelés vizsgálatot:

Glucose terhelés: 0 perc 4.29 mmol/l, 60 perc 7.32 mmol/l 120perc 4.74 mmol/l 3.30 - 7.80
Insulin terhelés: 0 perc 3.96 mIU/l, 60 perc 78.07 mIU/l, 120 perc 26.98 mIU/l

Sajnos a vizsgálatot végző intézetben orvoshoz kiértékelésre csak szeptember végére kaptam időpontot. Addig nem szeretnék várni, ha szükséges szeretném elkezdeni a diétát, illetve ha gyógyszer szedése is indokolt, másik orvohoz eljutni, aki ezt beállítja. Kérem mondják meg hogy az eredmények alapján inzulin rezisztens vagyok-e és ha igen hova, kihez tudok fordulni a következő hetekben?

További info az értékeléshez: 38 éves vagyok, 160 cm és 69 kg (7 kg-ot az utóbbi 1 évben híztam, előtte évek óta tartottam a súlyomat)

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza meddőség témában

Kedves 38 éves!

A cukorterhelése és az inzulin szintek is normálisak nem kell emiatt aggódnia. Sok sikert a babaprogramhoz.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
A kérdésre a Fókuszban a Nő! orvos szakértője válaszolt.
Kérdés: 2009. július 29., 13:35; Megválaszolva: 2009. július 29., 13:35
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
meddő vagyok
Mire számítsunk?
Petevezeték elzáródás?
Meddőség kevés progreszteron miatt
meddőség
A hormoneredmények alapján két orvos is mondta, hogy korai petefészek kimerülésem van. A családomban és a rokonságban nincs olyan 35 év feletti nő...