Vérzészavar változókorban - Mi okozza?

Középkorú nő vagyok, és az eddig megszokotthoz képest túlságosan bőséges a menstruációm. Szükséges ilyenkor kivizsgálást kérnem?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza vérzészavar, változó kor témában

A klimax idején jelentkező vérzészavar, ami bő, alvadékos vérzéssel jár, és az UH-on megvastagodott méhnyálkahártya is látható kisműtétet (küretet) igényel, mert egyértelműen így lehet csak megállapítani, hogy nincs-e valamilyen egyéb kezelést, odafigyelést igénylő elváltozás a háttérben.

Okozhatja a hormonális rendszeres változása miatti megvastagodott méhnyálkahártya, lehet egy jóindulatú polyp, ami a méhnyálkahártyából fejlődött ki, de akár rosszindulatú daganat is okozhatja. Ha a vérzés egy év után jelentkezik újra a menopausában, vagy a méhnyálkahártya vastagabb, mint 4 mm az UH-on, akkor is indokolt egy diagnosztikus küret, hasonló okok miatt, mint a fentiekben.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 22., 18:09; Megválaszolva: 2009. július 22., 18:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Nem règ irtam