Miért van pecsételő vérzésem?

Mi okozhatja a pecsételő vérzést? Szükséges ilyenkor nőgyógyászati kivizsgálás?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pecsételő vérzés, vérzészavar, menstruáció témában

A pecsételő vérzés jelentkezhet spontán, vagy kontakt módon, pl. együttlét után, ez attól is függ, hogy mi az oka. Pecsételő vérzést, vagy barnás (alvadt vér) váladékozást okozhat fogamzásgátló tabletta, különösen az első 3 hónap folyamán, ilyenkor türelmesnek kell lenni, hogy a tabletta hatása kialakuljon. Hormonális fogamzásgátló alkalmazásán kívül okozhatja hormonális ingadozás, petefészek-ciszta, méhszájrendellenesség vagy hüvelyi fertőzés is, ilyenkor egy nőgyógyászati vizsgálat javasolt a háttérben lévő okok kiderítése érdekében, hogy a megfelelő kezelésben részesüljön.

A méhen belüli eszköz felhelyezése után okozhat pecsételő vérzést, ettől nem kell megijedni. Gond csak akkor van, ha 2-3 hónapon belül nem rendeződik a vérzés, hiszen a folyamatos pecsételés, folyamatos vérvesztést jelent, ilyenkor felmerül az eszköz eltávolítása. A hormontartalmú méhen belüli eszközt, a Mirenát esetében néhány hónapon belül garanciálisan vissza lehet küldeni, amennyiben az nem vált be.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 22., 17:45; Megválaszolva: 2009. július 22., 17:45
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma