Miért késik a vérzésem?

Mi okozza a menstruáció elmaradását? Szükséges-e egyből terhességre gyanakodni?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség, menstruáció késés témában

Ha terhesség gyanúja merül fel, bármilyen ok miatt (rendszertelen tablettaszedés, kiszakadt óvszer, védekezés nélküli nemi élet) , egy hetes késés után terhességi tesztet kell csinálni. Ha a terhesség lehetősége kizárható, és a menses késik, vagy kimarad egy-két alkalommal, nem kell izgulni.

Vérzési rendellenesség előfordulhat számtalan ok miatt, akár egy stresszesebb időszak is kiválthatja. Ha 3 hónap eltelik és nem jelentkezik a menses, érdemes elmenni egy vizsgálatra, hogy megállapítsák, nincs-e valamilyen betegség a háttérben. Gyakran fordul elő, hogy kimarad a menses a fogamzásgátló tabletta abbahagyása után, ekkor is lehet várni néhány hónapot, hogy rendeződik-e magától a ciklus, ha nem, érdemes kezelőorvosát felkeresni.

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 22., 17:38; Megválaszolva: 2009. július 22., 17:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Mikrobiológiai lelet
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45
Terhesség
Sorozatos vetélés
Tisztelt Doktor Úr! 44 éves, három gyermekes elvált anyuka vagyok. Új párommal kisbabát szeretnénk, de lassan egy éve hiába próbálkozunk....