Kétségbeesett segítség kérés

30 éves nő vagyok kb 2 éve van problémám, mint kiderűlt endometriózis 3x műtöttek a hüvely falán egy zöld szilva nagyságú endometriózis van és igazából csak piszkálni/égetni/ tudja az orvos mert olyan rossz helyen van hogy nagyon közel van a végbél falához és nem akar kockáztatni hogy belevág a bélfalba.Ez az egy ami rossz helyen van táplja az újakat. Most a 3dik műtét után azt mondja menjek el Debrecenbe egy olyan injekciós kezelésre ami megszünteti a menstruációt kb 6 hónapra. Az aggaszt hogy nem mondott semmit erről csak amit a neten olvasok róla /egyszerűbb lenne azt felsorolni mi nem lehet mellékhatás / Szedtem danovalt is de szerintem a ciszta imádta mert inkább növekedett a mérete, ill kihullott a hajam, drasztikusan híztam stb.

A kérdésem az hogy más megoldás tényleg nincs? Durván egy évet kellene kihúznom utána gyerekvállaláson gondolkozunk.

Milyen hatása van a hormonális kezelésnek a gyerekvállalásra?

Tényleg nem lehet azt az endometriózist eltávolítani műtétttel? Ma már kezeket raknak vissza, agyműtéteket csinálnak, szervátültetést és ez nem megoldható?

Válaszát előre is köszönöm

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza endometriozis témában

Kedves Hölgyem!

Szerintem bátran menjen el a Debreceni Klnikára, ahol megfelelően tudják majd kezelni. Az endometriosisnak nem a műtéti kezelés az egyetlen, jó hatású megoldása. Igenis nagyon fontos az is, és szükség esetén egy tapasztalt sebésszel együtt meg tudják operálni az elváltozást, de az endometriosis egyáltalán nem biztos, hogy csak ott van, ahol eddig kezelték, jelen lehet a kismedencében máshol is, erre viszont a gyógyszeres kezelés lesz alkalmas, mert a gyermeknemzést viszont segítheti.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 27., 10:52; Megválaszolva: 2009. július 27., 10:52
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45