• TSS (Toxikus Sokk Szindróma)

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel Doktor Nő/Úr! Én egy 15 éves lány vagyok.2005.július 5. óta van menstruációm ami még nem rendszeres. Kb. egy hónappal ezelőtt döntöttem úgy,hogy tampont szeretnék használni.Ki is próbáltam,de amikor felhelyeztem a tampont,akkor szédültem és hányingerem volt.Azt hittem,hogy csak biztosan rosszul helyeztem fel,vagy még csak most elsőre rossz.Tovább nem is próbálkoztam vele.Betétet használtam. A mostani vérzésemnél ismét(ma 2.nap) megpróbáltam.Sikerült felhelyeznem a tampont,de megint hányinger és szédüléses panaszaim jelentkeztek.Nagyon szédültem.Neki támaszkodtam a falnak és kiakartam venni a tampont.Aztán nem emlékszem semmire sem.Elájultam.Nem tudom,meddig feküdtem eszméletlenül.De amikor magamhoz tértem a kezem remegett és nem tudtam megmozdulni.De szerencsére gyorsan észbe kaptam és kivettem a tampont. A kérdésem a következő lenne önhöz: Ez már lehet a TSS nevű betegség?,még akkor is ha láz,izomfájdalom,torokfájás,fejfájás,hányás,hasmenés,és a leégéshez hasonló bőrtünet nem alakult ki.Sem a napokban,sem régebben,amikor még nem próbálkoztam a tamponnal.A szédülés,hányinger csak akkor jelentkezik amikor felhelyezem a tampont.Ha kiveszem 5 -10 perc múlva semmi bajom sincs. Válaszát előre is nagyon köszönöm!!! Tisztelettel: Szabby

        WEBBeteg szakértő válasza a menstruáció témában

        Kedves Szabby!

        A TSS nem ilyen rövid idő után alakul ki és igen ritka betegség.A tünetei nem tipikusak, inkább a TSS-től való félelem dominál. Ha fél a tampon használatától, ne használja. Ha a panaszok ismétlődnének pszichiater felkeresése is indokolt lehet.

        Tisztelettel: Dr Csősz György szülész-nőgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-05-27 18:36:02; Megválaszolva: 2011. július 29., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: