Fájdalom peteéréskor

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Már tizenéves korom óta tapasztalom, hogy peteéréskor 1-2 napig tartó fájdalom lép fel. (most 28 éves vagyok) Ez az utóbbi években rendszeressé vált, de nemnagyon foglalkoztatott, mert elviselhető volt és évente kétszer mindig jártam nőgyógyászati szűrővizsgálatra, ahol mindig mindent rendben találtak. 6 hónapja szültem és amióta visszatért a menstruációm, peteéréskor ismét jelentkezik a fájdalom. Most viszont nagyon erősen, olyannyira, hogy a fájdalomcsillapító sem nagyon segít és szinte lépni is alig tudok. Általában ezt csak a bal oldalon észlelem. Ez az erős fájdalom általában 1 napig tart, aztán másnap már alig érzem. Normálisnak tekinthető-e az ilyen erős fájdalom peteéréskor és az hogy szinte mindig csak a bal oldalon jelentkezik? Szükséges-e alaposabb nőgyógyászati kivizsgálás? Legutóbb 3 hónapja voltam rákszűrésen, amikor ultrahangot is csináltak és ha jól emlékszem megnézték a petefészkeimet is, de mindent rendben találtak.

Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza peteérés témában

Kedves Hölgyem!

Peteéréskor a fájdalom azért nem szokott ilyen erőteljes lenni, szerintem akkor, amikor a fájdalom van, érdemes lenne egy vizsgálatra elmennie, hogy UH-al is ellenőrizzék. Mivel a peteérést lehet látni, így azt is látnák, hogy vajon tényleg ott van-e, mindig bal oldalon, és akkor megnyogudhat, hogy tényleg a peteérés okozza a fájdalmat.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 25., 22:03; Megválaszolva: 2009. július 25., 22:03
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45