Vetélés

Tisztelt Szakértő!

Egy éve szedek fogamzásgátló tablettát. Körülbelül 2 hete terhességre utaló tüneteket éreztem (gyakori vizelés, szédülés, mell feszülés stb.), de nem vettem komolyan. Tegnap reggel szakított velem a párom és nagyon rossz lett a lelkiállapotom. Néhány óra múlva délután erős vérzés, alhasi fájdalom, szédülés, remegés és láz jelentkezett. (A gyógyszerből még egy heti adag hátra van.) A vérzés gyengébb lett, de a többi tünet megmaradt. Június közepén a 7 napos szünetben menstruáció után szeretkeztünk, de akkor még nem kezdtem el a következő levelet. A legutóbbi menstruációm nagyon gyenge volt. Lehetséges, hogy a gyógyszer szedése közben teherbe estem és most elvetéltem?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Hölgyem! A rendszeresen szedett fogamzásgátló, melynek hatását semmi (hányás, hasmenés, antibiotikum hatása) nem csökkentette megfelelő védelmet biztosít a tablettamentes napokon is, emiatt nem kell aggódni. Így nem valószínű a terhesség, inkább a stressz hatása lehetett a vérzés. Egy terhességi tesztet végezve egy esetleges vetélést követő néhány napban még lehet pozitív, de így sem bizonyított.  Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 25.

Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek

Vérzés menstruáció után és két ciklus...
Tisztelt Doktor Úr / Doktornő! Egy olyan problémával fordulnék magukhoz, hogy a páromnak körülbelül fél éve júniusban felraktak egy IUB rézgyöngyöt...
Fogamzásgátló tabletta mellékhatásai
Tisztelt Doktor Úr! 12 napja szedem a Mistral fogamzásgátló tablettát, tegnap délután óta nagyon erőteljes szédülést, fejfájást, hányingert érzek és homályos a...
Nem hat a gyógyszer?
Tisztelt Doktornő! Az éves nőgyógyászati vizsgálaton kapott leletemen az áll, hogy endomrtrium 6.5 cm. Dienille fogamzásgátlót szedek. Ez azt jelenti, hogy...
Belaráról Dienillere
Tisztelt Doktror Úr! Fél éve, nőgyógyászommal való konzultáció után ő azt javasolta, hogy 6 hónapig szedjem a Belara, majd utána gyermekvállalásig a...
Fogamzásgátló és étrendkiegészítők...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Yasminelle fogamzásgátlót szedek kérdésem az lenne, hogy az Aloe vera gél vörösáfonyával gél és a sárgabarack mag olaj fogyasztása...
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Jó napot kívánok! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy a férjemmel voltunk együtt április 19 én és 21 én. Ez egy csütörtöki nap volt. Következő hétfőn rendesen...