Vetélés

Tisztelt Szakértő!

Egy éve szedek fogamzásgátló tablettát. Körülbelül 2 hete terhességre utaló tüneteket éreztem (gyakori vizelés, szédülés, mell feszülés stb.) , de nem vettem komolyan. Tegnap reggel szakított velem a párom és nagyon rossz lett a lelkiállapotom. Néhány óra múlva délután erős vérzés, alhasi fájdalom, szédülés, remegés és láz jelentkezett. (A gyógyszerből még egy heti adag hátra van.) A vérzés gyengébb lett, de a többi tünet megmaradt. Június közepén a 7 napos szünetben menstruáció után szeretkeztünk, de akkor még nem kezdtem el a következő levelet. A legutóbbi menstruációm nagyon gyenge volt. Lehetséges, hogy a gyógyszer szedése közben teherbe estem és most elvetéltem?

Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!

Dr. Farkas Ágnes válasza fogamzásgátlás témában

Kedves Hölgyem!

A rendszeresen szedett fogamzásgátló, melynek hatását semmi (hányás, hasmenés, antibiotikum hatása) nem csökkentette megfelelő védelmet biztosít a tablettamentes napokon is, emiatt nem kell aggódni. Így nem valószínű a terhesség, inkább a stressz hatása lehetett a vérzés. Egy terhességi tesztet végezve egy esetleges vetélést követő néhány napban még lehet pozitív, de így sem bizonyított.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 25., 16:40 ;Megválaszolva: 2009. július 25., 16:40
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Nem hat a gyógyszer?
Belaráról Dienillere
Tisztelt Doktror Úr! Fél éve, nőgyógyászommal való konzultáció után ő azt javasolta, hogy 6 hónapig szedjem a Belara, majd utána...
Gyógyszer mellékhatás? Baba?
Fogamzásgatlás
Szép estét! 46 éves nő vagyok 21 évvel ezelőtt masodik gyermekvállalás miatt nőgyógyászom APC rezisztenciát nézetett eléggé sok seprűvéna volt...
Fogamzásgátlás
Kedves Dr. Kiss György! A kérdés egész régóta foglalkoztat és Önt ajánlották, abban bízva, hogy Ön egészen biztosan tudja a választ...