PCO?

Tisztelt Doktor Asszony! Doktor Úr!

Azt szeretném megtudni, hogy ezek a laborértékek utalhatnak-e PCO-szindrómára?

panaszok: hirtelen hízás, aknés bőr, különösen arcon, szőrösödés, menstruációs zavarok. életkor: 19.év.

posztprandiális vc: norm.hasi uh: -az ovariumok nagysága normálisnak tűnik.cortisol: 15.4ug/dl, kis adag dexamethoson után: 0.4, ACTH 26 pg/ml, LH 9.9 mU/ml, FSH 10.2 mU/ml, Total testosteron 52 mg/dl, dihidro T: 31 mg/dl, TSH: 4.4 mU/l, fT3: 2.9 pg/ml, fT4: 0.99ng/dl, aktív prolactin: 5.9 mg/ml, össz.prolactin: 12.5 mg/ml

Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza PCOS témában

Kedves Hölgyem!

Javaslom keressen fel egy nőgyógyász endokrinológust, mert valóban felmerül a PCOS lehetősége. Ami nagyon fontos lenne, hogy ne nagy hasi UH-on nézzék a petefészkeket, mert egyszerűen nem lehet úgy megítélni őket, mint egy hüvelyi UH-on, mert nemcsak a mérete, hanem a szerkezete is fontos.

Megfelelő gyógyszeres kezeléssel sokat lehet javítani a kellemetlen tüneteken is. Amíg a kezelés elindul, és elkezdődik a javulás érdemes lenne elmennie egy bőrgyógyászhoz, hogy az aknékat megfelelően kezeljék, hogy ne maradjon nyoma. Lubexil-arclemosó, és szalicil-kénes rázókeverék recept nélkül is kapható a patikákban, de lehet, hogy antibiotikumos rázókeverék is hasznos lenne.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 29., 08:50; Megválaszolva: 2009. július 29., 08:50
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Menstruácios zavarok
Gombás fertözés
Magas kortizol
Menstruációs panasz
Diflucan, Klion, Yasminelle...