"nőgyógyászat"

Kedves Dr Farkas Ágnes! A legutóbbi kérdésem a mensesgőrcsröl nem hiába voltak! Orvosnál voltam és panaszoltam a "nagyon" erős görcsöket menseskor! Jeleztem az orvosnak, hogy menses után kb 3 héttel 2 napig fájt a hasam, derekamba is kisugárzott a fájdalom, este pedig pici vérezgetés is volt! Nagyon elszomorodtam, mert sajnos nem reagált nekem erre az orvos! Azt a választ kaptam, hogy a súlytöbbletem miatt vastagabb a méhfal és ez erősebb görcsöket eredményez! Ezért kérdeztem itt rá és nagyon meglepődtem! Sajnos nekem itt nincs még állandó orvosom, februárban költöztünk Pest mellé "Pátyra" és sűrűn vannak hasi fájdalmaim! 33 éves vagyok és van egy kisfiam 7 éves, 2005-ben volt egy befejező műtétem, mert elvetéltem, 2008 decemberben  volt egy kürtátfújásom"nem altatásban, fájdalom csillapítót nem kaptam", és megállapították, hogy mind a két kürt el van záródva! Sűrűn érzek lent közép tályékon szúró érzést, főleg mikor ülök és nyomom a hasamat! A mensesgőrcsök borzalmasak.Kérem segítsen! Előre is köszönöm! Évi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza alhasi fájdalom témában

Kedves Évi!

Amennyiben gyermeket szeretne, forduljon meddőségi szakrendelésre, mert mindkét kürt elzáródása esetén spontán nem fog teherbe esni. Ez az egyik fontos dolog.

A másik, hogy ki kell vizsgálni, miért vannak elzáródva a kürtök. Összenövést, és hegesedést okozhat krónikus fertőzés, vagy endometriosis, máshogy kell őket kezelni, de mindkettő okozhatja az alhasi fájdalmakat, nagyobb centrumba (pl. klinikára) menjen kivizsgálásra.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 24., 00:22; Megválaszolva: 2009. július 24., 00:22
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45