E. coli és a nemi úton való átadása

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr!

Májusban e.coli baktériumot talált az orvosom a hüvelyemben. A páromnál (akivel egyébként mindig gumióvszerrel védekezünk) is elvégezték a laboratóriumi vizsgálatot, ami negatív lett. Ekkor engem antibiotikummal elvileg kikezeltek, majd a kúra után, pár nappal később ismét viszkető tünetek jelentkeztek. A következő alkalommal a nőgyógyászom hüvelyi ultrahanggal megvizsgált, és azt mondta, nem gomba, nem lát semmi aggasztót, egy kissé irritált, gyulladt, semmi komoly, de azért a biztonság kedvéért kenetet vett. Ez elég megnyugtatóan hangzott és mivel több gyógyszert és hüvelykúpot is szedtem az utóbbi időben, a megromlott hüvelyflórának tudtam be a dolgot. Ma megtudtam, kis mennyiségű e.coli ismét (vagy még mindig? ) van bennem. A doktor azt  javasolta, ha a tüneteim nem súlyosbodnak, akkor egyelőre pusztán törekedjünk az egyensúly helyreállítására tejsavas kúppal.  A probléma az, hogy pár napja együtt voltam a párommal, aki most hosszú idő után orálisan is érintkezett velem. Az orvosnál érdeklődtem, hogy a barátom elkaphatta-e tőlem, és ő azt válaszolta, valószínű, az ő húgycsövében is van, de nem jellemzően orálisan lehet átadni. Kérdésem, hogy az óvszerhasználat meggátolja-e az e.coli átadását a  hüvelyből a péniszre, valamint ha a szájon át kerül a szervezetbe, akkor mit okoz és egyátalán eljut-e így a húgyutakig? Ha esetleg így fertőztem meg, milyen vizsgálatot érdemes elvégezntetnie?

Válaszát előre is hálásan köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Hölgyem!

A párjának egy urológiai vizsgálatot javaslok még azon túl, amit orvosa is javasol. Addig pedig jól gondolja, az óvszer megfelelő védekezés, és remélhetőleg helyreáll a normál flóra is. A szájon át történő terjedéstől nem kell tartania. Gynoflorral ezen tudnak segíteni sokat.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 21., 22:20; Megválaszolva: 2009. július 21., 22:20
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma