Menses kimaradás

Tisztelt Doktor nő/űr! Kislányomnak 11, 5 évesen jött meg a mensese. 6 hónapig viszonylag pontosan megjött neki, majd 2 hónapja elmaradt. Első elmaradásnál erős hasi görcsei voltak. Menses helyett, átlátszó folyása van, igen bőséges, főleg reggel. Remélem nem betegség. Várom válaszát. Előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menstruáció késése témában

Kedves Hölgyem!

Gyakran fordul elő serdülő kislányoknál a menseszavar, aggódnia nem kell. Amennyiben a folyása nem okoz panaszt, nem biztos még a fertőzés sem, ami egyébként előfordulhat egészen kicsi lányoknál is.

Mivel már 2 hónapja nem jött meg a vérzése, egy ellenőrzésre el kellene menniük gyermeknőgyógyászati (vagy más nével tinédzserambulancia) szakrendelésre. Viszgálattól nem kell félniük, a folyást ellenőrizni kell, de nem olyan módon, ahogyan a felnőtt nőknél, erre vannak megfelelő eszközök.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 19., 17:09; Megválaszolva: 2009. július 19., 17:09
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma