Hormonzavar?

Kedves Dr.No!

39 eves vagyok, jelenleg kulfoldon elek, februarban voltam rakszuresen, ultrahangon, nem volt semmi gond.

K.3 honapja, felidoben a 2 menszesz kozott barnazas, 2 napig tarto enyhe verezgetesem van, a menszeszem 36 napra jon meg rendszeresen.

Utoljara 07.04.-en volt meg es kb.2 napja csokoladeszinu valadekozasom van a huvelybol.

Szeretnem megkerdezni, igy latatlanban, mi lehet ez?

Esetleg hormonzavar? (juniusban is voltam itt ultrahangon es elvileg minden rendben volt, de a gorog orvos nem volt tul kedves)

Aggodjak, vagyez normali-e?

Nem akarok ok nelkul menni orvoshoz megint.

Nagyon szepen koszonom a valaszt elore is!

Niki

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pecsételő vérzés témában

Kedves Niki!

Lehet, hogy hormonzavar, de az is lehet, hogy a peteérés ját kevés közti vérzéssel, ami egyébként normális, de kellemetlen. Ami még felmerül, az a fertőzés, amitől a méhszáj lehet vérzékenyebb, ez is járhat barnás váladékozással, de mivel rendszerint középidőben jeletkezik ez a pecsételés, inkább a peteérés időpontját jelezheti.

Amit javaslok, hogy ha nem múlik el a pecsételés, akkor forduljon ismét orvoshoz. Amennyiben 2 napnál nem tart tovább, akkor a következő ciklusban próbálja meg hőmérőzéssel, és gyógyszertárakban kapható LH-teszttel kmeghatározni, hogy mikor van peteérése, és ha ebben az időpontban van a pecsételés, és ez nem zavarja nagyon, akkor nem muszáj orvoshoz mennie. a 2 napnál tovább tartó pecsételést viszont érdemes ellenőrizni.

 

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 19., 11:39; Megválaszolva: 2009. július 19., 11:39
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma