Vajon terhes lehetek?

Tisztelt Doktorúr/nő!

20éves vagyok. 1 év kihagyás után, újra élek nemi életet. Februárban hagytam abba a fogamzásgátló szedését. A menstruációm lassan 3hete késik (korábban is előfordult, hogy késett, d enem ennyit) . Történt egy kétes aktus, amikor óvszer nélkül szeretkeztünk, viszont nem ment el bennem a párom. Ez pont akkor történt amikor meg is kellett volna jönnie. Azóta több tesztet is csináltam, mind negatív, illetve tegnap nőgyógyásznál is jártam, aki megnézett ultranhanggal is, de semmit nem látott. A helyzetet súlyosbítja, hogy kb. 2hete barnás folyásom van, de ez is csak össze-vissza, egyátalán nem intenzív, 1 tisztasági betét simán elegendő. Az alhasamban érzek vmi furcsaságot, nem fáj, csak kellemetlen. A mellemet is mintha nagyobbnak érezném, de már lehet csak bebeszélem magamnak. Teljesen tanácstalan vagyok. Mekkora a valószínűsége hogy terhes vagyok? A nőgyógyásznak már észre kellett volna vennie? De a barna folyásra akkor hogy nem talált magyarázatot? Tehetek mást a váráson kívül?

Előre is köszönöm a választ

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza menstruáció késése témában

Kedves Hölgyem!

Az együttlét után legalább 2 hét teljen el, különben a teszt nem mutatja ki a terhességet. UH-al pedig ennyi idő múlva még nem látszódhat, hogy terhes-e, vagy sem. 2 hét, majd 1 hét múlva terhességi teszt, ha negatívak, akkor gyógyszerrel meg lehet hozni a vérzést. Valószínű, hogy hormonzavar okozza a menses kimaradását, gyakran fordul elő, a legtöbb nő életében néha kimarad, vagy rendszertelen a menses, emiatt aggódnia nem kell egyébként.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 19., 11:29; Megválaszolva: 2009. július 19., 11:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Érdeklődés
Mola terhesség
Elakadó vizelet
Új fogamzásgátló módszer...
Menstruácios zavarok