Nőgyógyászati probléma

Tisztel Doktor Úr/Nő!

A következő problémával fordulnék Önhöz. A legutóbbi menszeszem előtt egy héttel viszkető érzést tapasztaltam majd barnás szerű pecsételő vérzés jelentkezett. Ez egy 4-5 nap múlva elmúlt, majd egy pár nap múlva jelentkezett a menszeszem. Ezt követően semmilyen panaszom nem volt. Majd úgy a ciklusom közepén újból éreztem a viszkedő érzést egy pár napig. Ez elmúlt és újból jelentkezett 5 napig pecsételő vérzés. Miután ez elmúlt pár nap késéssel ugyan de megjött a menstruációm. Mivel egy évvel ezelőtt volt egy nagyobb cisztám az egyik petefészkemben, ami csak ideiglenesnek bizonyult és azóta sem jelentkezett, rendszeresen járok nőgyógyászhoz. Szóval elmentem az orvosomhoz annak ellenére, hogy menstruáltam, hogy legalább egy ultrahangot csináljunk. A dokim nem foglalkozott a viszkedéses és pecsételő vérzéses panaszaimmal, hanem jól megkínzott, majd csinált egy ultrahangot és közölte, hogy lehet, hogy méhen kívüli terhességem van. De persze semmi jel nem mutatott erre; sem a tapintásos vizsgálat, sem az ultrahang, és mivel a párommal szeretnénk babát a múlt héten csináltam egy terhességi tesztet, ami negatív volt. Kaptam a dokitől valami cseppeket, hogy csökkenjen a vérzésem. De nem is volt erős a vérzésem, és semmi más gondom nem volt, ezért nem is értettem. Majd közölte, hogy most egy hónapig egyáltalán nem szabad próbálkoznunk, majd ha legközelebb normálisan megjön, akkor jöjjek vissza és ad valami "babaelősegítő" tablettát. Kérdeztem, hogy a viszkedéssel mi a helyzet, azt mondta valami kis nyári fertőzés, nem kell vele foglalkozni, csak kenegessem magam Pimafucort krémmel. Arra is rákérdeztem, hogy a párommal nem "pin-pongozhatunk" eseteleg, erre ő azt válaszolta, hogy egymást nem fertőzzük meg. Nem értettem tehát a diagnózisát. Mivel a menstruációm nem teljesen szabályos 26-33 nap közötti volt mindig is a mostani pár nap késést sem értékeltem negatívan. Ami nagyon zavar, hogy a valódi problémámmal mit sem foglalkozott. Tavaly nyáron streptococcus baktériumot tenyésztettek ki nálam, amire kaptam antibiotikumot, de a párom nem kapott semmit. A kérdéseim a következők lennének: elképzelhető, hogy megint streptococcusom van? (Candidám biztos nincs mert csináltam tesztet) Ha igen, a partneremet nem kellene kezelni? A pecsételő vérzés jelenthet peteérést is akár, ugyanis azt hallottam, hogy vannak nők, akiknek közvetlenül a menstruáció előtt van ovulációjuk; ez igaz? Vagy esetleg valami más lehet a háttérben? Ön szerint mit tehetnék? Most jelenleg semmilyen problémám nincs, és nem tudom, hogy mennyire merjünk próbálkozni a babával a férjemmel ebben a hónapban.

Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvely, viszketés témában

Kedves Hölgyem!

Őszintén megmondom, hogy szerintem nem elég egy krémmel kenegetnie magát. Igenis fontos a vissza-visszatérő panasz, mert bizony egy hüvelyfertőzésre ural, ami a normál flóra felborulása miatt következett be. Lehet, hogy a pecsételés is emiatt volt, hiszen egy gyulladt mégszáj vérzékenyebb lehet. A panaszok ideje alatt egy vizsgálat szükséges (szükség esetén ismételt tenyésztéssel) , és bizony, nem árt a párjának sem a kezelés. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy nemi úton átvihető fertőzésük van, viszont jelen lehet a kórokozó mindkettejük szervezetében is. Nem kell feltétlen streptococcusra gondolnia, egyszerű bakteriális vaginosis látszik valószínűnek.

Még akkor is kezelni kell a "nyári fertőzést", ha nem jár drasztikus folyással, és heves tünetekkel. És bármilyen kezelést követően javaslom a Gynoflor hüvelykúpot a normál flóra helyreállítása érdekében.

A rendszertelen vérzés miatt pedig lehet egy hormonvizsgálatot végezni, és a 12. naptól peteérést vizsgálni UH-al, hogy szükség van-e peteérés stimulációra.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 19., 00:51; Megválaszolva: 2009. július 19., 00:51
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Fogamzásgátló szedése
Mammográfia
Nemi herpesz
Missed ab műtét után peteérés
Nőgyógyászati Uh lelet