Elkeseredve...

Tisztelt Doktor Úr/Nő!

 

Kb. 2 éve kezdődött erős hajhullásom, mára ez már olyan mértékben súlyosbodott, hogy fejtetőn kopaszodom. Erős szőrzetem van testszerte, arcon is, ami nagyon zavar. A menstruációm rendszertelen. Nőgyógyászhoz fordultam, történt vérvétel (glükóz, haemoglobin A1 és A1C, TSH, LH, FSH, prolaktin, E2, progeszteron, tesztoszteron, SHBG, DHEAS, kortizol, 17OH-progeszteron) . A laborértékek negatívak lettek, csupán a tesztoszteron volt kissé emelkedett, de normál tartományon belüli (2, 7 nmol/L) . Történt MRI vizsgálat is, ott is minden rendben volt. Az orvosom azt mondta, hogy kezdődő PCOS-em van. Cypromix nevű gyógyszert írta fel és azt mondta, hogy keressem fel a háziorvosomat és kérjek beutalót az Endokrinológiára, kivizsgálásra. A kérdésem az lenne, hogy ez a gyógyszer hatásos lesz a tünetek enyhítésére vagy mást kellene kipróbálni? Az endokrinológus az említett panaszokon tud majd nekem segíteni?

Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza PCO témában

Kedves Hölgyem!

Remélhetőleg a gyógyszer segíteni fogja a panaszokat, de az endokrinológiára még mindenképpen menjen el.

A Cypromix egyébként egy olyan fogamzásgátló, aminek kicsit nagyobb a hormontartalma, így alkalmas a magsabb tesztoszteron által okozott tünetek enyhítéséra (pl. akne, hajhullás, túlzott szőrzetnövekedés) , és persze a ciklust is rendszerezni fogja. Nem írja, hogy Uh vizsgálat volt-e, de egy nőgyógyászati UH-ra azért még érdemes lenne elmennie, ha eddig még nem volt.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 19., 00:29; Megválaszolva: 2009. július 19., 00:29
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
PCO-Barátcserje kapszula
Erdeklodnek, hogy amennyiben PCO eseten szedem a detralexet es erosek a mestruacios gorcseim illetve eroteljes a verzes is, a gyogyszer mellett szedhetem-e a...
nőgyógyászati probléma?!
Tisztelt Doktor úr! 21 éves vagyok és csak gyógyszer mellett tudok menstruálni (Norcolut) . Spontán menstruációm 14 majd 18 évesen volt. Emiatt...
Polycystás jellegű ovárium
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Azért kerestem fel, mert legutóbbi nőgyógyászati vizsgálatom némi kételyt hagyott bennem. A tárgy előtt egy kis...
Normális hogy csak várunk? ...
Tisztelt Doktornő/Doktor úr! Kb egy hónapja megállapították, hogy a petefészkem policisztás. Kb 5-7 mm-esek a ciszták. Ezután azt mondták, hogy...
policisztas ovarium szindroma
Tisztelt Doktor Ur! 9 honapja probalok teherbe esni, de bizonyos komplikaciok leptek fol. Kozvetlenul a probalkozasi idoszak elott bevettem egy esemeny...