Mi lehet a baj? Visszatérő hüvelygomba

Tisztelt doktor nő/úr!

18éves lány vagyok.Egy éve döntöttem el, hogy fogamzásgátlót szeretnék szedni (2008 júniusában el is kezdtem) . Mint mindenki másnál nálam is megtörténtek az előtte való kivizsgálások.Ezekből derült ki, hogy nincs sárgatestem. Az orvosom azt mondta, hogy fél éves fogamzásgátló szedés után rendbe fogok jönni.Rendszeresen járok ellenőrzésre és még mindig semmi.De ez csak a problémáim egyike.2008 novemberében hüvelygomba jelentkezett nálam, ami nem volt az utolsó. Azóta most van nálam a negyedik.Ehhez még párosul alhasi fájdalom és már jó ideje fájdalmaim vannak közösülés közben.Párom kitartó, de fájdalmaim, az idegeskedés és tanácstalanság miatt teljesen reménytelennek látom a helyzetet. A kérdéseim pedig a következőek lennének: Lehet-e hogy rossz volt a hüvelygomba diagnózis és esetleg más problémám van? és Lehet-e majd gyermekünk?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza hüvelyi folyás témában

Kedves Hölgyem!

Sárgatestje annak van, akinek volt egy peteérése. A sárgatest az érett tüszőből alakul ki, miután a petesejt kiszabadult (peteérés) belőle. Az lehet, hogy a sárgatest hormonja elégtelen, de fogamzásgátló mellett ne is várja, hogy a hormonszintjei olyanok lesznek, mint gyógyszer nélkül. A fogamzásgátló egyébként nem befolyásolja ezt, az viszont lehet, hogy amikor abbahaggya, akkor szépen, rendszeresen jön majd a menses, és a hormonszintek rendben lesznek. De az is lehet, hogy nem, akkor pedig gyógyszeresen kell majd ezt helyreállítani, emiatt ne aggódjon.

A hüvelyfertőzést alaposan ki kell vizsgálni, mert lehet, hogy nem egyszerű gombáról van szó, hanem egy vegyes fertőzés is lehet, és azt máshogy is kell kezelni. De minden esetben kell kezelni, mert különben felszálló fertőzés alakulhat ki. A panaszai alapján egyébként mostanra már biztosan nem egyszerű gomba okozza a panaszokat, így indokolt az ismételt vizsgálat. A fogamzóképesség miatt em kell aggódnia, de a fertőzést rendbe kell tenni, hogy ne is okozzon gondot a jövőben.

Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 18., 19:38; Megválaszolva: 2009. július 18., 19:38
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Nőgyógyászati probléma
Szűrővizsgálat eredménye
Terhesség és Citologia HSIL, HPV 45