"nőgyógyászat"

Kedves Dr Nő, Dr Úr! Azt szeretném kérdezni, hogy a túlsúly összefüggésben áll a méh nyálkahártya vastagságával? Valóban a vastagabb méhfal okozza az erős menszesz gőrcsöt? Előre is köszönöm a választ! T: Évi

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza fájdalmas menstruáció témában

Kedves Évi!

A túlsúlynak nincs köze se a méhnyálkahártya vastagságához, se a méhfal vastagságához. A mensesgörcsöket érezheti erősebbnek vastagabb és vékonyabb méhfal mellett is, ez részben egyéni érzékenységen dől el. Amennyiben panaszt okoz, érdemes kivizsgáltatnia magát, szükség esetén többféle módon is lehet kezelni a fájdalmas mensest.

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. július 18., 18:27; Megválaszolva: 2009. július 18., 18:27
Kérdések és válaszok: Nőgyógyászati betegségek
Szülés utáni érdeklődés
Kóros laphámsejt elváltozás
Szűzhártya
Alacsony SHBG - teherbeesés
Ureaplazma